Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hennessey Venom F5-M: Ένας πύραυλος με 1.842 PS και μηχανικό κιβώτιο

1.266 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Hennessey Venom F5-M: Ένας πύραυλος με 1.842 PS και μηχανικό κιβώτιο
4 Φωτογραφίες »

- Είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο στο κόσμο
- Κοστίζει 2,65 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα φτιαχτούν μόνο 12 μοντέλα
- Έχει νέο φτερό στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη οθόνη και λεβιέ από κράμα αλουμινίου και ανθρακονήματος

Είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο στο κόσμο, φτάνει τα 1.842 PS

Ο πρώην σχεδιαστής σασί των Jaguar και Land Rover Mike Cross, δημιούργησε κάτι που ίσως αφήσει ιστορία, αφού σχεδίασε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο στον κόσμο. Το Hennessey Venom F5-M βασίζεται ακόμα στο Venom F5 Roadster και φοράει των ίδιο 6.6λτ. διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα, ικανό να παράξει 1.842 ίππους και 1.618 Nm. Η μόνη διαφορά τους είναι, ότι το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων έχει αντικατασταθεί από ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Κοστίζει 2.65 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα φτιαχτούν μόνο 12 μοντέλα

Η Hennessey δεν δίνει άλλα στοιχεία επιδόσεων, με το μόνο σίγουρο να είναι η τιμή αφού σύμφωνα με τον Αμερικάνο σχεδιαστή, το αυτοκίνητο κοστολογείται στα 2.65 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα θα είναι και πολύ σπάνιο, αφού σύμφωνα με την Hennessey θα βγουν μόνο 12 σε όλο τον κόσμο. Με βάση τα όσα είπε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Venom F5-M Nathan Malinick, η Hennessey δημιούργησε ένα αυτοκίνητο για 12 λάτρεις της γρήγορης οδήγησης, που θέλουν να ζήσουν την καλύτερη οδηγική εμπειρία στο κόσμο.

Έχει νέο φτερό στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη οθόνη και λεβιέ από κράμα αλουμινίου και ανθρακονήματος

Πέρα από το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, η Venom F5-M διαθέτει και κάποιες μικρές αλλαγές στον σχεδιασμό. Μια από αυτές, είναι το 1.400 χιλιοστών αεροδυναμικό φτερό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμα άλλαξε και στο εσωτερικό, αφού απέκτησε μεγαλύτερη κονσόλα infotainment, λεβιέ από κράμα αλουμινίου και ανθρακονήματος, ενώ διαθέτει και νέο σχεδιασμό σε τιμόνι και αεραγωγούς.

FORD
Autotriti.gr