Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη συνεχίζει να μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός.

Hλεκτρικά και crossover/SUV πρώτα σε πωλήσεις

2.005 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2017)

Σύμφωνα με την έρευνα της JATO Dynamics, oι Ευρωπαίοι δείχνουν προτίμηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στα crossover/SUV. Δείτε τα νούμερα.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη συνεχίζει να μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός όπως φαίνεται από τις πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2017 σύμφωνα με την αξιόπιστη εταιρεία ανάλυσης δεδομένων JATO Dynamics.

Ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε σε αυτό είναι το λανσάρισμα του Hyundai Ioniq που πούλησε σε λίγο χρονικό διάστημα 10.000 περίπου αυτοκίνητα. Συνολικά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 27.000 φτάνοντας τα 73.162 αυτοκίνητα, αύξηση της τάξης του 56%.
Παρά το καλό ξεκίνημα, το Ιοniq έλαβε την 4η θέση στην κατάταξη των πιο δημοφιλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από την BMW i3 που βρέθηκε στην τρίτη θέση. Πρώτο είναι το Renault Zoe hatchback ενώ πίσω του βρίσκεται το Nissan Leaf.
 
Η κατηγορία των compact SUV και crossover πέτυχε και αυτή σημαντική αύξηση κατά 37% με συνολικές πωλήσεις 989.421 αυτοκίνητα τους πρώτους 6 μήνες. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την αύξηση ήταν το Peugeot 3008 και το VW Tiguan. Στα premium SUVs, τα Audi Q2 και Q1 βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων αν και σύμφωνα με την έρευνα της JATO Dynamics, στην πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή βρέθηκε η BMW X1 που αύξησε τις πωλήσεις της κατά 29%.
 

Toyota
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY