Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ηλεκτρικό «τσέπης» με 7.500 ευρώ και αφαιρούμενες μπαταρίες
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό «τσέπης» με 7.500 ευρώ και αφαιρούμενες μπαταρίες

7.528 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2021)

Με κόστος απόκτησης 7.500 ευρώ το Silence S04 έρχεται από την Ισπανία και θέλει να γίνει το κορυφαίο μικροσκοπικό ηλεκτρικό μοντέλο της Ευρώπης για κίνηση εντός πόλης!

Οι καθαρές λύσεις κινητικότητας εντός πόλης έχουν αποτελέσει πεδίο εργασίας για πολλές νέες εταιρείες και μία από αυτές είναι η Silence. Η φίρμα έχει έδρα την Ισπανία και έπειτα από τα ηλεκτρικά σκούτερ που έχει κατασκευάσει, παρουσίασε το πρώτο της μίνι ηλεκτρικό αυτοκίνητο για κίνηση εντός πόλης με την ονομασία S04.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Μικρό για κίνηση εντός πόλης 

Το S04 έχει μήκος 2,33 μέτρα και πλάτος 1,56 μέτρα. Είναι εύκολα κατανοητό πως οι πολύ μικρές διαστάσεις που έχει του επιτρέπουν εύκολους ελιγμούς και στάθμευση στους πολυσύχναστους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Η σχεδίαση είναι αρκετά μοντέρνα με προβολείς LED, ενώ η μαύρη πλαστική επένδυση σε φτερά και προφυλακτήρες βοηθά στο να μη γίνονται ορατές γρατζουνιές ή μικρά χτυπήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση «ακουμπημάτων» από άλλα οχήματα.
 

Για δύο επιβάτες και πορτμπαγκάζ 310 λίτρα

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για δύο επιβάτες αλλά και αξιοπρεπής χώρος αποσκευών 310 λίτρων! Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και ABS, ενώ η είσοδος στο όχημα και η εκκίνηση χωρίς κλειδί είναι δυνατή μέσω του smartphone του χρήστη.  
 

Δύο εκδόσεις έως 19 άλογα και 149 χλμ αυτονομία 

Το S04 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Στην πρώτη ο ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει 8 ίππους και τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, ενώ θα εξοπλίζεται με μπαταρία 5,6 kWh. Το γεγονός πως θα ανήκει στην κατηγορία των ελαφριών τετράτροχων και όχι σε αυτή των αυτοκινήτων επιτρέπει στο S04 να οδηγείται με άδεια μοτοποδηλάτου από την ηλικία των 15 ετών στην Ισπανία. Η δεύτερη έκδοση θα διαθέτει 19 ίππους και τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα. Το μοντέλο θα εξοπλίζεται από διπλή μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 11,2 kWh, θα προσφέρει αυτονομία 149 χιλιομέτρων και θα μπορεί να οδηγηθεί στην Ισπανία με δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
 

Αφαιρούμενες μπαταρίες για φόρτιση μακριά από το χώρο στάθμευσης 

Σε αμφότερες τις εκδόσεις οι μπαταρίες μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν από πλήρως φορτισμένες σε έναν από τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών της Silence με μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ. Μάλιστα ο χρήστης θα μπορεί να σύρει σε μία «βαλίτσα» τύπου τρόλεϊ τις μπαταρίες και να τις φορτίσει είτε στο σπίτι του είτε στη δουλειά του, εάν είναι δύσκολο να βρεθεί θέση φόρτισης ή ο ιδιοκτήτης ζει σε κάποιο διαμέρισμα και δεν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης με καλώδιο.
 

Από 7.500 ευρώ

Το Silence S04 έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Οι πρώτες μονάδες φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2022 με την τιμή για τη βασική έκδοση να ξεκινά από περίπου 7.500 ευρώ.

Το Silence S04 θέλει να φέρει... σαματά!
-Ηλεκτρικό για κίνηση εντός πόλης που οδηγείται με δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
-Τιμή από 7.500 ευρώ
-Αφαιρούμενες μπαταρίες που μπορείς να τις πάρεις μαζί σου για να τις φορτίσεις!
-Αυτονομία έως 149 χιλιόμετρα, για δύο επιβάτες και χώρο αποσκευών 310 λίτρα!
Θα κοιτούσες ποτέ μία τέτοια περίπτωση σαν το ισπανικό μοντέλο;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
RANGER