ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ηλεκτρικό χωρίς να αγχώνεσαι για τη μπαταρία, γίνεται;

Ηλεκτρικό χωρίς να αγχώνεσαι για τη μπαταρία, γίνεται;

6.029 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2023)

Πόσο αλλάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μία μόνο αλλαγή. Ή καλύτερα με πολλές και συχνές αλλαγές. Γιατί αν από το πλάνο βγάλεις το άγχος που δημιουργεί η μπαταρία, τότε η ηλεκτροκίνηση ακούγεται διαφορετική. Όπως και η μπαταρία που έχεις κάθε μέρα. Γίνεται;

Να μη σε νοιάζει ούτε η αυτονομία, ούτε η διάρκεια ζωής & η υγεία της μπαταρίας

Η μπαταρία είναι ο πρώτος λόγος που βρίσκει η αγορά για να απορρίψει τα ηλεκτρικά. Από τη μία η αυτονομία είναι περιορισμένη, από την άλλη το δίκτυο αραιό, και το χειρότερο, η φόρτιση κρατάει ώρα. Ή μάλλον ώρες. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η μπαταρία είναι και ο λόγος που η αγορά φοβάται τα ηλεκτρικά. Παρά την μεγάλη εγγύηση, παρά τους καθησυχασμούς, αν η μπαταρία δεν χάσει την χωρητικότητά της όπως προβλέπεται, και ειδικά αν «πέσει» εκτός εγγύησης, το πρόβλημα είναι μεγάλο και ακριβό.

Πώς αφαιρείς όλα αυτά τα άγχη; Αφαιρείς τις μπαταρίες. Γίνεται; Γίνεται. Η κινεζική Nio είναι η πρώτη μάρκα με μοντέλα με αποσπώμενη μπαταρία. Στην Κίνα έχει ήδη δίκτυο αντικατάστασης με 1300 σταθμούς και έχει «γράψει» ήδη 20 εκατομμύρια αντικαταστάσεις. Όχι γιατί χαλάνε οι μπαταρίες. Η Nio κάνει αντικατάσταση εκεί που οι άλλοι κάνουν φόρτιση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
SEAT LYSEIS