Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα κίνητρα που έδωσαν στους πολίτες τους οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έπιασαν τόπο.

Ηλεκτροκίνητη προσπέραση της Ευρώπης στην Κίνα

3.254 Επισκέψεις στο άρθρο (17/8/2020)

Είναι γνωστό πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά στο χώρο του αυτοκινήτου, ωστόσο στους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην Ευρώπη ξεπέρασαν αυτές της ασιατικής χώρας!

Όπως φαίνεται τα κίνητρα που έδωσαν στους πολίτες τους οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έπιασαν τόπο. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Automotive» το τέλος του Ιουλίου βρήκε την «Γηραιά Ήπειρο» να προσπερνά την Κίνα.
 
Μιλώντας με αριθμούς, τα περίπου 500.000 plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη κατά τους πρώτους επτά μήνες ξεπέρασαν τις πωλήσεις της Κίνας κατά περίπου 14.000 μονάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Matthias Schmidt, ανεξάρτητου αναλυτή αυτοκινήτων στο Βερολίνο.
 
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ήταν περίπου 269.000 στη Δυτική Ευρώπη και οι αντίστοιχες για τα plug-in υβριδικά ήταν 231.000, σύμφωνα με την έκθεση του αναλυτή.
 
Κλείνοντας γίνεται η πρόβλεψη πως η Ευρώπη πιθανότατα θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο πωλήσεις plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει τόσο η διάθεση μεγαλύτερου όγκου αυτοκινήτων από την Tesla που διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή, όσο και από της παραδόσεις του VW ID.3.

Mercedes
VW