Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai: Πατέντα για ασύρματη φόρτιση σε δρόμους με λακκούβες!

 Σχολιάστε 
1.089 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2024)
Hyundai: Πατέντα για ασύρματη φόρτιση σε δρόμους με λακκούβες!

- Στόχος η φόρτιση να συνεχίζεται ακόμα και όταν υπάρχουν λακκούβες.
- Ο δέκτης φόρτισης θα ρυθμίζει το ύψος του ανάλογα με τη μορφολογία του δρόμου.
- Το σύστημα πλοήγησης θα προτείνει τους καλύτερους δρόμους για φόρτιση.
- Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμές ασύρματης φόρτισης σε δρόμους.

Στόχος η φόρτιση να συνεχίζεται ακόμα και όταν υπάρχουν λακκούβες

Η Hyundai θέλει να φέρει σύστημα ασύρματης φόρτισης στους δρόμους και στο πλαίσιο αυτό η κορεατική μάρκα ετοίμασε μία νέα πατέντα. Σκοπός της πατέντας είναι να δώσει τη λύση σε περίπτωση που ο δρόμος διαθέτει ασύρματη φόρτιση αλλά χαρακτηρίζεται από ανώμαλες επιφάνειες και πολλές λακκούβες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναποτελεσματικότητα της.

Ο δέκτης φόρτισης θα ρυθμίζεται ανάλογα με τη μορφολογία του δρόμου

Όπως λοιπόν φαίνεται στα σχέδια της πατέντας που ετοίμασε η Hyundai, τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται στο κάτω μέρος τους με ένα ασύρματο δέκτη φόρτισης, ο οποίος με τη σειρά του θα βασίζεται σε μία μικρή πλατφόρμα. Αυτή θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα το ύψος του, ανάλογα με τη μορφολογία του οδοστρώματος για να προσφέρει την ιδανική συνθήκη φόρτισης στο αυτοκίνητο. Για να επιτευχθεί αυτό, η πλατφόρμα, με τη σειρά της, θα συνδέεται με τις κάμερες που διαθέτουν τα αυτοκίνητα, οι οποίες θα «διαβάζουν» το δρόμο μπροστά και ανάλογα με τη μορφολογία του θα στέλνουν τα δεδομένα στην πλατφόρμα για να ρυθμίζει στη συνέχεια το ύψος του ασύρματου δέκτη φόρτισης.

Η λειτουργία αυτή μας θυμίζει την ανάρτηση Magic Body Control που πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Mercedes-Benz, η οποία χρησιμοποιεί κάμερες για να «διαβάζουν» την επιφάνεια του δρόμου και να προσαρμόζουν ανάλογα την ανάρτηση του αυτοκινήτου.      

Το σύστημα πλοήγησης θα προτείνει τους καλύτερους δρόμους για φόρτιση

Ο σχεδιασμός της νέας πατέντας της Hyundai βασίζεται στην τεχνολογία vehicle-to-everything (V2X) για τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στο σύστημα πλοήγησης να προτείνει τις πιο ομαλές και αποτελεσματικές διαδρομές για ασύρματη φόρτιση. Επιπρόσθετα, ένα τέτοιο έξυπνο σύστημα θα έκανε την οδήγηση πιο βολική για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων διασφαλίζοντας συνεπή φόρτιση εν κινήσει.

Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμές ασύρματης φόρτισης σε δρόμους

Αν και το σύστημα ασύρματης φόρτισης της Hyundai έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους ασύρματους δρόμους φόρτισης, μειώνοντας τις απώλειες φόρτισης σε περιπτώσεις που υπάρχουν φθορές ή αλλά προβλήματα, εντούτοις κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρινό. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως σήμερα υπάρχουν κάποια μικρά τμήματα δρόμων που ενσωματώνουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Για παράδειγμα, χώρες, όπως η Γαλλία, η Νορβηγία και η Σουηδία πραγματοποιούν ήδη δοκιμές σε διάφορα τμήματα αυτοκινητόδρομων τους, ενώ ένα τμήμα της 14ης οδού στο Ντιτρόιτ είναι εξοπλισμένο με ασύρματη φόρτιση.

Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY