Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai i20: To κορυφαίο σε χώρους μικρό

 Σχολιάστε 
44.471 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2024)
Hyundai i20: To κορυφαίο σε χώρους μικρό
2 Φωτογραφίες »

- Έχει φάρδος πίσω για 3 ενήλικες, το μεγαλύτερο από όλα τα μικρά
- Με 14 εκατοστά χώρο για τα γόνατα
- Έχει 352 λίτρα πορτ-μπαγκάζ
- Καίει κάτω από 5 λίτρα στα 100 χλμ./ώρα σε ταξίδι

Έχει φάρδος πίσω για 3 ενήλικες, το μεγαλύτερο από όλα τα μικρά

Τα μικρά συνεχίζουν να σημειώνουν, και το πρώτο εξάμηνο του 2024 υψηλές πωλήσεις (τα μικρά είναι η 2η πιο δημοφιλής κατηγορία μετά τα μικρά SUV), γιατί έχουν την δυνατότητα να καλύψουν μια σειρά από ανάγκες. Μπορούν να κινηθούν και να παρκάρουν εύκολα μέσα στην πόλη, να κάνουν μικρά ή λίγο μεγαλύτερα ταξίδια αλλά και να ικανοποιήσουν τους επιβάτες με τους καλούς χώρους που διαθέτουν. Στο τελευταίο αυτό πεδίο, το Hyundai i20 πρωταγωνιστεί.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ευρυχωρίας του Hyundai i20 είναι ότι διαθέτει το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα στην κατηγορία του, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, συγκεκριμένα στα 132,2 εκατοστά (δεύτερο είναι το SEAT Ibiza και τρίτο το Skoda Fabia με 135,7 και 135 εκ. αντίστοιχα). Το νούμερο αυτό σημαίνει πως το κορεατικό μοντέλο μπορεί να μεταφέρει με άνεση στην καμπίνα του ακόμη και 3 ενήλικες επιβάτες.

Με 14 εκατοστά χώρο για τα γόνατα

Το i20, εκτός από το φαρδύτερο πίσω κάθισμα της κατηγορίας, έχει επίσης αρκετό χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, όσοι κάτσουν πίσω στο i20, έχουν περιθώριο 13,8 εκατοστά μέχρι τα πόδια τους να ακουμπήσουν στο μπροστινό κάθισμα (η μέτρηση γίνεται με επιβάτη ύψους 1,75 μ.), επίδοση που του δίνει την 2η θέση ανάμεσα στα μοντέλα της κατηγορίας του. Το περιθώριο των 13,8 εκατοστών είναι μεγαλύτερο ακόμη και από αρκετά μικρομεσαία οικογενειακά όπως το Opel Astra και το Audi A3 Sportback.


Το i20 μαζί με το i30 είναι τα best-sellers της Hyundai το 2024.
2 Φωτογραφίες »

Το i20 μαζί με το i30 είναι τα best-sellers της Hyundai το 2024.

Έχει 352 λίτρα πορτ-μπαγκάζ

To πορτ-μπαγκάζ του i20 έχει χωρητικότητα 352 λίτρα, νούμερο που το φέρνει αρκετά πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Στη δεξιά πλευρά του χώρου αποσκευών υπάρχει ειδική υποδοχή για να στερεώσεις τον πυροσβεστήρα και το τρίγωνο, κάτω από το πάτωμα υπάρχει πολύς χώρος στη θέση της ρεζέρβας μιας και το μοντέλο διατίθεται με κιτ επισκευής ελαστικών, ενώ το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης εσωτερικά (390 και 510 χλστ. ανάλογα τη θέση του διπλού πάτου) κάνει εύκολη την φορτοεκφόρτωση των αποσκευών. Έξυπνη πατέντα είναι η «συρόμενη» εταζέρα που έχει τοποθετήσει η Hyundai, η οποία μπορεί να σταθεί όρθια πίσω από την πλάτη των καθισμάτων με αποτέλεσμα να μπορείς να τοποθετήσεις με μεγαλύτερη ευκολία ογκώδη αντικείμενα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Τεχνικά χαρακτηριστικά - Μετρήσεις
Autotriti.gr
Autotriti.gr