Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 20 χρόνια χωρίς τον Πάνο Μυλωνά

2.214 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 20 χρόνια χωρίς τον Πάνο Μυλωνά
4 Φωτογραφίες »

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, ο Πάνος Μυλωνάς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην -τότε- καρμανιόλα της Κορίνθου-Πατρών. Σήμερα, 230 άνθρωποι ενημερώνονται κάθε μέρα για την οδική ασφάλεια, μέσα από 520 δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κάθε χρόνο.

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Κορίνθου-Πατρών

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια συνέβη αυτό που κανένας γονιός δεν μπορεί καν να φανταστεί... σαν σήμερα χάθηκε ο Πάνος στην τότε Εθνική «καρμανιόλα» της Κορίνθου-Πατρών σε ηλικία 22 ετών. Ο Πάνος Μυλωνάς ήταν τότε ένας τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, που εργαζόταν παράλληλα ως δημοσιογράφος αυτοκινήτου στο ελληνικό Auto Motor und Sport (σ.σ. εκείνα τα χρόνια ήταν «αδελφό» περιοδικό με το AutoΤρίτη) και αγαπούσε πάρα πολύ το αυτοκίνητο. Μάλιστα ήταν ο πιο νέος σε ηλικία διαπιστευμένος δημοσιογράφος στην Ευρώπη στο WRC.

Ο Πάνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το μεσημέρι της 22ης Μαρτίου 2004, ενώ κατευθυνόταν προς την Πάτρα για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του. Ήταν γεμάτος ζωή και κατάφερε ακόμα και έχοντας «φύγει» να τη μεταδώσει και να εμπνεύσει, συσπειρώνοντας Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για έναν κοινό στόχο... να έχουν όλα τα ταξίδια γυρισμό για όλους. Η αρχή έγινε περίπου έναν χρόνο αργότερα από τον άδικο χαμό του, στις 12 Μαΐου 2005, όταν συστάθηκε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων "Πάνος Μυλωνάς"».

230 άνθρωποι ενημερώνονται κάθε μέρα για την οδική ασφάλεια, μέσα από 520 δράσεις το χρόνο

Οι άνθρωποι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» καθημερινά αντλούν έμπνευση από την Πρόεδρο του, την κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, που είχε το κουράγιο να μετατρέψει τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν σε κινητήριο δύναμη. Αυτή η δύναμη τους στηρίζει καθημερινά να παλεύουν καθημερινά και να χτίσουν, στη μνήμη του αδικοχαμένου Πάνου, έναν Οργανισμό αφιερωμένο στο να μη χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές στους δρόμους της χώρας μας.

Εδώ και 19 χρόνια το Ινστιτούτο αγωνίζεται ασταμάτητα για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» πραγματοποιώντας 520 δράσεις ετησίως ενημερώνοντας με προσωπική προσέγγιση 230 άτομα καθημερινά για το κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας.

Κλείνοντας, σύσσωμη η συντακτική ομάδα του autotriti.gr εύχεται κάθε επιτυχία στο απαιτητικό έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Πρόεδρός του κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά. Δεν ξεχνάμε πως ο Πάνος ήταν μέλος της «οικογένειας» του Auto Motor und Sport, και κατ΄ επέκταση του AutoΤρίτη, και θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε προσπάθεια για ασφαλέστερους δρόμους.

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Και συνεχίζουμε γιατί η ζωή είναι ανεκτίμητη. Ο Πάνος μας οδηγεί!

Autotriti.gr
Fia