Έτοιμη είναι η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο της.

Tο σώμα της DB4 έχει ψηφιακή προέλευση, όμως τα αλουμινένια πάνελ είναι συναρμολογημένα με το χέρι.

Τα αγωνιστικά δερμάτινα καθίσματα στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.

O αναβαθμισμένος κινητήρας 4,7 λίτρων.

Ιδού η Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

11.622 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Έτοιμη είναι η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο της.

Η Aston Martin DB4 GT Zagato είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο από τη δεκαετία του 1960. Συναρμολογημένο στο χέρι και όντας αρκετά ελαφρύ, κατασκευάστηκε σε μόλις 19 μονάδες, ωστόσο η Aston Martin προσθέτει ακόμα 19 για χάρη της σειράς Continuation.
 
Η πρώτη DB4 GT Zagato Continuation θα κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του 24ώρου αγώνα του Le Mans, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 15-16 Ιουνίου. Ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό η βρετανική μάρκα παρουσίασε με περηφάνια την εν λόγω μονάδα.
 
Οι νέες Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation παραμένουν πιστές στο αρχικό μοντέλο και όπως οι πρώτες 19 έτσι και αυτές μπορούν να οδηγηθούν μόνο στην πίστα. Όλα τα μοντέλα κατασκευάζονται στην έδρα της μάρκας στο Buckinghamshire, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες κατασκευής αλλά και αρετή χειρονακτική δουλειά.
 
Για παράδειγμα, το σώμα της DB4 έχει ψηφιακή προέλευση, όμως τα αλουμινένια πάνελ είναι συναρμολογημένα με το χέρι, μέσω των ίδιων τεχνικών που υπήρχαν στο παρελθόν. Ωστόσο υπάρχουν και τα κομμάτια που δεν είναι πρωτότυπα. Τα αγωνιστικά δερμάτινα καθίσματα στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, ενώ ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται κάτω από το καπό.
 
Εκεί βρίσκεται ένας αναβαθμισμένος κινητήρας 4,7 λίτρων, που προέρχεται από τον αρχικό 6κύλινδρο σε σειρά των 3,7 λίτρων. Ως εκ τούτου η ισχύς είναι μεγαλύτερη και σύμφωνα με τη μάρκα η DB4 GT Zagato Continuation έχει περισσότερα από 390 άλογα. Η ισχύς πηγαίνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός τετρατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η DB4 GT Zagato Continuation θα πωληθεί αποκλειστικά ως ζευγάρι με τη νέα DBS GT Zagato με το κόστος απόκτησης να ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια λίρες (περίπου 6.729.000 ευρώ).

Mercedes
moto