Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Θα έστελνες μήνυμα οδηγώντας, αν ήξερες ότι κινδυνεύεις με ισόβια;

Θα έστελνες μήνυμα οδηγώντας, αν ήξερες ότι κινδυνεύεις με ισόβια;

Ισόβια για οδήγηση με κινητό!

6.628 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2016)

Οδηγείς μεθυσμένος; Τρέχεις; Κάνεις κόντρες; Κοιτάς το κινητό σου ενώ οδηγείς; Αν το αποτέλεσμα είναι ένα τροχαίο με απώλεια ζωής, τότε κινδυνεύεις με ισόβια φυλάκιση στη Βρετανία.

Πολύ πιο αυστηρούς νόμους για τους οδηγούς που προκαλούν τροχαία στα οποία και χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, αναμένεται να θεσπίσει κυβέρνηση της Αγγλίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος οδηγεί υπό την επήρεια του αλκοόλ (ή ουσιών) ή αν έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ή κάνει κόντρες είτε ακόμη κι αν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο και ταυτόχρονα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα που θα αποδειχθεί θανατηφόρο, τότε κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του. 
Η τρέχουσα μέγιστη ποινή για αντίστοιχο παράπτωμα είναι τα 14 χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2015 να τιμωρηθούν με φυλάκιση, συνολικά 122 άνθρωποι στη Βρετανία με μέση ποινή κάτω από τα 4 χρόνια.
 
Έτσι, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κάνει πολύ πιο αυστηρό το σχετικό νόμο, θέτοντας ως μέγιστη τιμωρία την ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.
 
Το γεγονός όμως, επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Sam Gyimah σχολιάζοντας ότι οι «οδηγοί-δολοφόνοι καταστρέφουν ζωές. Οι ενέργειές τους προκαλούν ανυπολόγιστο πόνο στις οικογένειες, που πρέπει να υπομείνουν τραγικές και καθόλα περιττές απώλειες. Και αν και είναι αδύνατο να αντισταθμίσει κανείς το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε η τιμωρία ταιριάζει στο έγκλημα».
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Fia