Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Jeep και προέρχονται από την KDesign AG.

Jeep Compass και Grand Wagoneer γίνονται ένα

6.126 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Ανεξάρτητα σχέδια παρουσιάζουν ένα νέο μικρό SUV της Jeep που συνδυάζει στοιχεία τόσο από το ανανεωμένο Compass, όσο και από το πρωτότυπο του Grand Wagoneer.


Έχουν περάσει λίγες ώρες από τη στιγμή που η Jeep αποκάλυψε επίσημα το νέο Grand Cherokee L, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Compass για την αγορά της Κίνας. Αμφότερα τα μοντέλα περάν την κοινής καταγωγής, αυτό που τα συνδέει έχουν και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από το πρωτότυπο του Grand Wagoneer το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 
Έτσι ο ανεξάρτητος σχεδιαστής KDesign AG προχώρησε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντας κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε ένα μικρό SUV μοντέλο. Από άποψη μεγέθους το Jeep Compass φαίνεται να είναι το θεμέλιο για αυτό το νέο SUV, το οποίο ενσωματώνει σαφώς τη σχεδίαση της μάσκας και των προβολέων από το Grand Wagoneer. Στο πίσω μέρος βλέπουμε λιγότερη επιρροή από το Grand Wagoneer, καθότι τα πιο τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν σε αυτά που έχουμε δει από το «κινεζικό» ανανεωμένο Compass.
 
Όντας στην αναμονή για να δούμε την ευρωπαϊκή έκδοση του ανανεωμένου Compass, είναι σχεδόν σίγουρο πως το μοντέλο θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το κινεζικό. Αυτό σημαίνει πως η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα δε θα είναι τόσο στενά όσο του Wagoneer, όπως δηλαδή παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο σχέδιο, ωστόσο το πίσω μέρος είναι πολύ πιθανό να έχει μεγαλύτερη ομοιότητα με τα σχέδια του καλλιτέχνη.
 
Πάντως το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα έλεγε όχι σε περίπτωση που η Jeep αποφάσισε να δώσει το «πρόσωπο» του Grand Wagoneer στο ανανεωμένο ευρωπαϊκό Compass. Εσείς τι λέτε για αυτό;
 

Autotriti.gr
Fia