Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Jeep: Teasάρει... κώδικα da Vinci για νέο «κρυφό» μοντέλο της

1.797 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2021)

Τι σημαίνουν οι αριθμοί 12,9, 33,6, 100:1 και 47,4; Η Jeep για άλλη μία φορά βάζει την φαντασία μας να δουλέψει και teasάρει ένα μελλοντικό μοντέλο με τον δικό της κώδικα Da Vinci.

Είναι μία προσφιλής τακτική από πλευράς Jeep να προλογίζει επερχόμενα αυτοκίνητα με μία σειρά ανεξήγητων (σε πρώτη ματιά) αριθμών. Κάτι ανάλογο συνέβη και πρόσφατα, με τους χρήστες του διαδικτύου να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το αίνιγμα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η πιο εύκολη ερμηνεία γίνεται στον αριθμό 100:1 με φόντο ένα βραχώδες τοπίο. Κατά πάσα πιθανότητα και εκτίμηση αφορά την αναλογία περιστροφής του κινητήρα σε κάθε στροφή του κινητήριου τροχού (crawl ratio). Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία σύγκριση, η αντίστοιχη αναλογία στο υπάρχον Wrangler Rubicon είναι 84:1 στην έκδοση με το 4κίνητο σύστημα Rock-Trac που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Εξίσου κατανοητός είναι ο αριθμός 33,6 (μέτρηση σε ίντσες) που βρίσκεται σε φωτογραφία μπλε χρώματος. Ουσιαστικά δηλώνει σε τι βάθος νερού μπορεί να κινηθεί το Jeep (fording depth), αναφέρεται στην απόσταση, δηλαδή, ανάμεσα στο κάτω μέρος των ελαστικών μέχρι το σύστημα του κινητήρα.


 
Συνεχίζοντας την αποκρυπτογράφηση, ο αριθμός 47,4 (μοίρες) δεν μας είναι απόλυτα άγνωστος αλλά κάνει... guest επανεμφάνιση. Σε πρόσφατο teaser είχαμε δει και το νούμερο 40,4 στο πίσω μέρος ενός Jeep Wrangler, οπότε όλες οι εικασίες σε συνδυασμό και με την οπτική γωνία της φωτογραφίας (κλίση σε λόφο) οδηγούν στο συμπέρασμα πως μιλάμε για την γωνία αναχώρησης του νέου μοντέλου. Η εικόνα του νέου βραχώδους τοπίου με το 12,9, τέλος, είναι η πιο αινιγματική. Πιο πιθανό είναι να σχετίζεται με την απόσταση από το έδαφος, με το Wrangler Rubicon, για παράδειγμα, να απέχει 10,8 ίντσες (27,4εκ.).
 
Αξίζει να τονιστεί ότι η Jeep δεν αναφέρει πότε θα ξεδιαλύνει το μυστήριο για το νέο μοντέλο. Επομένως, πρέπει είμαστε έτοιμη για νέα... ιερογλυφικά προτού γίνει επίσημη παρουσιάσου του νέου αυτοκινήτου από την μάρκα του Ομίλου Stellantis.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
Fia