Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Κάνει ντεμπούτο σύντομα το ηλεκτρικό VW ID.6

2.685 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2021)

Τον επόμενο μήνα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης θα γίνει το ντεμπούτο του νέου ID.6, πιθανότατα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις Χ και Cross.


Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η Volkswagen σκοπεύει να δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα πρώτα μέλη της νέας αυτής οικογένειας ήταν τα ID.3 και ID.4 αλλά σύντομα πρέπει να περιμένουμε πως η εταιρεία θα αποκαλύψει και άλλα μοντέλα χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Volkswagen θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το νέο ID.6. Δύο χρόνια πριν, στην ίδια Έκθεση, η εταιρεία είχε αποκαλύψει τo ΙD. Roomzz, το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί το ID.6. Η Automotive News αναφέρει πως η VW θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις του μοντέλου, με την μια να ονομάζεται ID.6 X και την άλλη ΙD.6 Cross. Και οι δύο εκδόσεις θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια που διατηρεί η φίρμα στην Κίνα και θα λανσαριστούν στην ίδια χώρα ως μια πιο προσιτή επιλογή σε σχέση με το Tesla Model X.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με το ενδεχόμενο να έρθει στην Ευρώπη το νέο ID.6, ενώ πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως, ενώ η VW σκέφτεται να το προσφέρει και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, δεν υπάρχει καμία σκέψη να το προσφέρει στην Γηραιά Ήπειρο.

Oι παραπάνω αναφορές πάντως έρχονται σε αντίθεση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Πηγές από το στρατόπεδο της VW αναφέρουν πως το ID.6 που θα παρουσιαστεί στην Κίνα είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των Κινέζων καταναλωτών και πως το ID.6 θα έρθει στην Ευρώπη, με άλλες προδιαγραφές πιο κοντά στα θέλω του δυτικού κόσμου, το 2023.

Αναφορικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το ID.6 θα προσφέρεται με έναν ηλεκτρικοκινητήρα που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα εξοπλισμού με δύο κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα που ουσιαστικά θα το κάνουν τετρακίνητο. Η τελευταία διάταξη θα υποστηρίξει επίσης και μία πιο ισχυρή έκδοση με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται περίπου σε 5,5 δευτερόλεπτα.
 
Η αυτονομία θα είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό και υπολογίζεται πως με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας (πιθανότατα 84 kWh) από αυτά που θα είναι διαθέσιμα θα φτάνει κοντά στο 700 χιλιόμετρα. Το μοντέλο θα είναι ικανό να συνδεθεί και με φορτιστές 200 kW, ενώ υποστηρίζεται πως με μόλις 10 λεπτά γρήγορης φόρτισης θα μπορεί να διανύσει περίπου 230 χιλιόμετρα.
 
Η παραγωγή του ID.6 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της πόλης Emden στη Γερμανία από το 2023.
 

FORD
OPEL