Καπνίζεις στο αυτοκίνητο; Χάνει έως και 2 χιλιάρικα της αξίας του

2.417 Επισκέψεις στο άρθρο
Καπνίζεις στο αυτοκίνητο; Χάνει έως και 2 χιλιάρικα της αξίας του
2 Φωτογραφίες »

- Το κάπνισμα στο αυτοκίνητο έχει «μυρωδιά» απώλειας χρημάτων
- Τα «χτυπητά» χρώματα είναι τρύπα στην τσέπη!
- Η διαδρομή μέχρι το επόμενο στενό στοιχίζει σε χρήμα!
- Μη σωστή συντήρηση και ανταλλακτικά από το «καλάθι» χαλάνε την αξία του

Το κάπνισμα στο αυτοκίνητο έχει «μυρωδιά» απώλειας λεφτών

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατάς σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητο σου αν δεν θέλεις να χάσεις από την μεταπωλητική του αξία, και το να καπνίζεις μέσα σε αυτό δεν κάνει κακό μόνο στην υγεία σου. Ο καπνός «ποτίζει» σε ταπετσαρίες, σύστημα κλιματισμού και καθίσματα, με τη μυρωδιά να γίνεται ανυπόφορη (ειδικά στους μη καπνιστές), κάνοντας την πώληση του αυτοκινήτου αρκετά δύσκολη. Η διαδικασία καθαρισμού και αφαίρεση των μυρωδιών (όπως και στην περίπτωση που μεταφέρεις συχνά κάποιο κατοικίδιο) μπορεί να στοιχίσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ και να ακουμπήσει ακόμα και τις 2.000 ευρώ αν υπάρχουν καψίματα στο εσωτερικό από τα τσιγάρα.

Τα «χτυπητά» χρώματα είναι τρύπα στην τσέπη!

Το να βάψεις το αυτοκίνητο σου ένα φωσφόριζε πορτοκαλί επειδή θέλεις να ξεχωρίζεις στο δρόμο, ίσως να μην αποδειχτεί καλή ιδέα όταν πας να το πουλήσεις. Γενικά τα πολύ «φανταχτερά» ή ιδιαίτερα χρώματα που δεν ήταν στη γκάμα του μοντέλου μπορούν να αποθαρρύνουν τους πιθανούς αγοραστές, κάνοντας την πώληση πιο δύσκολη. Αν θέλεις να ανεβάσεις την αξία του αυτοκινήτου, καλό είναι να ανανεώσεις το εργοστασιακό χρώμα σε περίπτωση που έχει ξεθωριάσει. Tip: Tα ουδέτερα χρώμα (άσπρο, μαύρο, ασημί) τείνουν να διατηρούν καλύτερα την αξία τους, ενώ τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο συνηθώς χάνουν πιο γρήγορα μέρος των χρημάτων τους.

Η διαδρομή μέχρι το επόμενο στενό στοιχίζει σε χρήμα!

Το να παίρνεις το αυτοκίνητο για να πας μέχρι το περίπτερο στην επόμενη γωνία γενικά δεν είναι σωστή επιλογή. Καίει πολύ καύσιμο και φθείρεις ανούσια τα εξαρτήματα του κινητήρα (αφού το όχημα δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί), κάνεις κακό στην υγεία σου μιας και δεν γυμνάζεσαι, ενώ γράφεις τσάμπα χιλιόμετρα στο οδόμετρο επηρεάζοντας την αξία μεταπώλησης.

Μη σωστή συντήρηση και ανταλλακτικά από το «καλάθι» χαλάνε την αξία του

Για το τέλος αφήσαμε τα αυτονόητα! Η μη συντήρηση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, η έλλειψη συμπληρωμένου βιβλιαράκι service από συνεργείο (έστω και γενικού) και τα ανταλλακτικά αμφιβόλου προελεύσεως δεν θα μπουν «κάτω από το χαλί» όταν έρθει η ώρα να πουλήσεις το όχημα σου. Έχε πάντα στο νου σου ότι τα γραπτά μένουν και σίγουρα μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ την αξία του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σου.

Hyundai
SEAT