Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Kia: Μόνο ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα στην Ευρώπη από το 2035

Kia: Μόνο ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα στην Ευρώπη από το 2035

1.506 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2021)

«Καθαρή» από άνθρακα σε όλο το εύρος των εργασιών της θα είναι έως το 2045 η Kia, η οποία ανακοίνωσε πως πέντε χρόνια νωρίτερα, δηλαδή έως το 2040, θα πουλάει παγκοσμίως μόνο ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα, κάτι που θα ισχύει στην Ευρώπη από το 2035!

Σε σημαντικές ανακοινώσεις για την πορεία της στο μέλλον προχώρησε η Kia, η οποία προετοιμάζεται σιγά σιγά για να αφήσει πίσω της τους κινητήρες καύσης και να απομακρυνθεί εξολοκλήρου από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2035 και παγκοσμίως από το 2040

Συγκεκριμένα η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα με κυψέλες καυσίμου παγκοσμίως έως το 2040, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να γίνει εντελώς ουδέτερη από άνθρακα σε ολόκληρο το δίκτυο εφοδιασμού και την κατασκευαστική της υποδομή έως το 2045.  
 

Το πρώτο όχημα κυψέλων υδρογόνου το 2028

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη έως το 2035, η Kia θα παρουσιάσει το πρώτο της όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου το 2028, το οποίο θα αξιοποιήσει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς που βρίσκεται σε ανάπτυξη από την Hyundai. Αυτό το νέο όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα ενταχθεί στα επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα που η Kia έχει σχεδιάσει να κυκλοφορήσει από τώρα έως το 2028.
 

Υδρογόνο και για την τροφοδοσία των εργοστασίων της

Η μάρκα διερευνά επίσης τρόπους χρήσης υδρογόνου για την τροφοδοσία των εργοστασίων της. Η Kia λέει ότι όλες οι μονάδες παραγωγής της θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2040. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σλοβακία έχουν ήδη μεταβεί στην πράσινη ενέργεια.
 

Ανακύκλωση σε πλαστικά και μπαταρίες

Τέλος, θα ενεργοποιηθεί και μία διαδικασία ανακύκλωσης υλικών από παλαιά αυτοκίνητα. Η μάρκα λέει ότι αυτό θα μειώσει την ποσότητα του παρθένου πλαστικού που καταναλώνει. Μέχρι το 2030, η Kia στοχεύει να αυξήσει την ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιεί στο 20 τοις εκατό της συνολικής ζήτησης. Η διαδικασία ανακύκλωσης θα επεκταθεί και στις συστοιχίες μπαταριών στα ηλεκτρικά της οχήματα.

Σημαντικές ανακοινώσεις από την Kia!
-Μόνο ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα στην Ευρώπη από το 2035.
-Τέλος στους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ παγκοσμίως το 2040.
-Λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου υδρογόνου το 2028.
-«Καθαρή» από άνθρακα σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της έως το 2045!
Τι λες, θα εφαρμοστεί κατά γράμμα το πλάνο της Kia ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
RANGER