Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κινητήρες εσωτερικής καύσης με αιθανόλη ανακοίνωσε η Stellantis

Κινητήρες εσωτερικής καύσης με αιθανόλη ανακοίνωσε η Stellantis

2.800 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)

- Ετοιμάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης με αιθανόλη.
- Θα εξοπλίζει και υβριδικά / Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.
- Από το τέλος του 2024 θα δούμε τα πρώτα Bio-Hybrid μοντέλα.
- Η αιθανόλη κάνει πιο «καθαρά» το αυτοκίνητα.

Επενδύει στην αιθανόλη η Stellantis

Η Stellantis είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και στο πλαίσιο των παγκόσμιων επενδύσεων που σκοπεύει να κάνει, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για νέους κινητήρες και οχήματα στη Νότια Αμερική που θα λειτουργούν με αιθανόλη!

Ετοιμάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης με αιθανόλη

Η επένδυση αυτή της Stellantis χαρακτηρίζεται από την ίδια ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Αμερικής. Προϋποθέτει την κυκλοφορία πάνω από 40 αυτοκινήτων και την ανάπτυξη ευέλικτων κινητήρων. Με αυτό τον όρο αναφέρεται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με βενζίνη αλλά και αιθανόλη.

Θα εξοπλίζει υβριδικά και Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα

Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα αποτελέσουν μέρη υβριδικών και Plug-in υβριδικών συστημάτων κίνησης, όπου θα συνεργάζονται με μπαταρία και ηλεκτρικό μοτέρ για ακόμα καλύτερη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, για την περιοχή της Ν. Αμερικής ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όλες αυτές οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2025 και 2030.

Από το τέλος του 2024 θα δούμε τα πρώτα Bio-Hybrid μοντέλα

Τα προαναφερόμενα Bio-Hybrid (όπως τα ονομάζει η Stellantis) κινητήρια σύνολα αναπτύσσονται για να εξοπλίσουν πολλά μοντέλα σε όλο το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο της Stellantis. Θυμίζουμε πως υπό τη σκέπη της Stellantis υπάγονται 14 διαφορετικές μάρκες. Επιπλέον, όλα θα είναι συμβατά με τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής στη Νότια Αμερική για να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Τα πρώτα υβριδικά αυτοκίνητα που θα «καίνε» αιθανόλη πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2024 και ορισμένα από αυτά θα αποκτούν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Ford