Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Μέσω του ρομπότ η διαδικασία φόρτισης γίνεται αυτόνομα.

Κινητό ρομπότ της VW φορτίζει μόνο του τα ηλεκτρικά (+vids)

1.817 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2020)

Ένα κινητό ρομπότ το οποίο μπορεί από μόνο του να φορτίζει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα παρουσίασε η Volkswagen, αποτελώντας ένα ακόμα «όπλο» προς την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το κοινό!

Στόχος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτοκίνησης είναι να καταστήσουν πιο mainstream τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Volkswagen είναι γνωστό πως βασίζει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας εκτός από την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και στην διαθεσιμότητα καλύτερων και αποδοτικότερων λύσεων φόρτισης, προκειμένου να αυξηθούν οι υποδομές γύρω από τα ηλεκτρικά.
 
Μία από αυτές τις κινήσεις έρχεται από τη Volkswagen Group Components, την εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες και τα συστήματα φόρτισης του Ομίλου Volkswagen, η οποία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός κινητού ρομπότ φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το εν λόγω ρομπότ πρόκειται για μία ενημερωμένη έκδοση του ρομπότ που παρουσίασε η γερμανική φίρμα πριν από ένα χρόνο.
 
Σύμφωνα με τη μάρκα, το ρομπότ μπορεί να κληθεί μέσω εφαρμογής ή επικοινωνίας μέσω της τεχνολογίας Car-to-X. Μόλις συμβεί αυτό, θα φέρει μια κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας (σαν μεγάλο power banκ) κοντά στο όχημα και θα ξεκινήσει τη διαδικασία φόρτισης. Φέρνει ουσιαστικά τη θύρα φόρτισης δίπλα στο όχημα, η οποία μπορεί να γίνει απομακρυσμένα χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης. Η διαδικασία φόρτισης περιλαμβάνει την μεταφορά της κινητής μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, το άνοιγμα της θύρας φόρτισης, τη σύνδεση του βύσματος, την αποσύνδεσή του και στη συνέχεια την επιστροφή της μονάδας αποθήκευσης στους σταθμούς φόρτισης.
 
Η χωρητικότητα του ρομπότ φορτιστή της VW δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο κάτι τέτοιο ίσως συμβεί το επόμενο διάστημα, αφού όπως προαναφέραμε ακόμα το πρότζεκτ βρίσκεται σε αρχικά στάδια.
 
Δείτε τα σχετικά βίντεο
 

Toyota
SEAT XENOIASTOI