Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Κλειδώνει» η συγχώνευση FCA-PSA

1.605 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2019)

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν για την οριστικοποίηση του «γάμου» ανάμεσα στο PSA και το FCA Group, οι οποίες αναμένονται αύριο, 18 Δεκεμβρίου.

Τα διοικητικά συμβούλια των Fiat Chrysler Automobiles και PSA Group συνεδρίασαν σήμερα ούτως ώστε να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συγχώνευσης των δύο ομίλων. Η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, την οποίας η κεφαλαιακή αξία θα ξεπερνά τα 50 δις ευρώ, με το σύνολο των πωλήσεων να ξεπερνά τα 8,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σημειώστε πως, οι μάρκες οι οποίες θα απαρτίζουν το δυναμικό του νέου ομίλου είναι οι: Peugeot, Citroen, Opel, DS, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Abarth και Ram.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο όμιλοι θα ανακοινώσουν την υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου αύριο, 18 Δεκεμβρίου, και μετά από λίγες ώρες θα ακολουθήσει μια τηλεδιάσκεψη για να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες. Πριν από τις συναντήσεις, τα συνδικάτα που εκπροσωπούν την οικογένεια Peugeot το Etablissements Peugeot Freres (EPF) και το FFP, ενέκριναν ομόφωνα ένα προτεινόμενο μνημόνιο συμφωνίας για τη συγχώνευση.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο κατέχει περίπου το 12% της PSA και εκπροσωπείται στο Δ.Σ., υποστηρίζει ένα δεσμευτικό μνημόνιο που περιλαμβάνει κάποιες μικρές αλλαγές στη συμφωνία που παρουσιάστηκε από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως η συγχώνευση έχει νόημα προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο πρωταθλητή σε παγκόσμια κλίμακα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.

Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να δημιουργήσουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο Volkswagen Group στην Ευρώπη πριν από έξι εβδομάδες, διατηρώντας ταυτόχρονα την παρουσία της Chrysler στις ΗΠΑ.

Τέλος, η νέα εταιρεία θα εδρεύει στην Ολλανδία και επικεφαλής της θα αναλάβει ο CEO της PSA, Carlos Tavares. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, ο John Elkann θα διατηρήσει το ρόλο του ως προέδρου της τελευταίας.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS