Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κλείσιμο Αθηνών-Λαμίας: Καρατόμηση διοικητή τροχαίας

31.384 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2019)

Αντικατάσταση του διοικητή του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά την πολύωρη ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών το απόγευμα της Δευτέρας. Τι ανακοινώνουν Κυβέρνηση και Νέα Οδός;

Μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της πολύωρης ταλαιπωρίας των πολιτών, μετά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου. Το υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».

Εντωμεταξύ, με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «αντικαθίσταται ο διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ καταλίγει πως «Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάντως ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Οδός, όπου εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία των οδηγών και δίνει τη δική της εκδοχή για την όλη κατάσταση. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως ήταν προετοιμασμένη για την κακοκαιρία, με ενημέρωση των οδηγών, με 80 εκχιονιστικά και περισσότερα από 100 άτομα να εργάζονται στον αποχιονισμό του δρόμου. Επίσης, παρότι υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία και υποχρεωτική χρήση αλυσίδων στα Ι.Χ. από την τροχαία, εντός του αυτοκινητόδρομου εντοπίστηκαν ακινητοποιημένα βαρέα οχήματα, αλλά και Ι.Χ. χωρίς αλυσίδες.

Mercedes
Fia