Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά
Κουμπιά ή οθόνες αφής: Καλύτερα τα κουμπιά ή φταίει το χάσμα γενεών;

Κουμπιά ή οθόνες αφής: Καλύτερα τα κουμπιά ή φταίει το χάσμα γενεών;

4.488 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2024)

- Τα κουμπιά που υπήρχαν παλιά στο ταμπλό αντικαθίστανται με μενού σε οθόνες
- Κάποιοι κατασκευαστές εξαφάνισαν τα κουμπιά & δεν το αλλάζουν, άλλοι πάλι κάνουν μπρος πίσω, όπως η VW
- Έρευνες δείχνουν πως τα πραγματικά κουμπιά παραμένουν ασφαλέστερα & προτιμότερα από τους οδηγούς
- Οι «νέες» μάρκες θεωρούν τη γκρίνια για της οθόνες πρόβλημα των «παλιών» αγοραστών

Τα κουμπιά που είχαν παλιά τα ταμπλό αντικαθίστανται με μενού σε οθόνες

Η μάχη της καμπίνας ανάμεσα σε οθόνες με πλήκτρα αφής και πραγματικά κουμπιά συνεχίζεται, με τους κατασκευαστές ακόμη να μην είναι σίγουροι για το αν οι οθόνες μπορούν να εξαφανίσουν τα κουμπιά. Είναι όμως τα κουμπιά καλύτερα;
 
Όποιος έχει προσπαθήσει να πατήσει ένα κουμπί σε οθόνη όσο το αμάξι κινείται, ξέρει πως αν δεν κοιτάξεις, δεν το πετυχαίνεις το κουμπί ούτε από τύχη. Και από κει ξεκινά το πρόβλημα. Γιατί αν το κουπί αυτό ήταν κανονικό, απλά το ψηλαφίζεις και όταν το πατήσεις, με ένα ξεκάθαρο «κλικ» ξέρεις ότι πατήθηκε.
 

Κάποιοι κατασκευαστές εξαφάνισαν τα κουμπιά & δεν το αλλάζουν, άλλοι πάλι κάνουν μπρος πίσω, όπως η VW

Όμως οι κατασκευαστές ακόμη δεν είναι σίγουροι. Βλέπεις η τεχνολογία που έχουμε όλοι συνηθίσει (εκτός αυτοκινήτου) είναι όλη γύρω από οθόνες, χωρίς κουμπιά. Και έτσι το κουμπί θεωρείται πλέον παρωχημένο, ξεπερασμένο, μπανάλ. Πολλές μάρκες άφησαν τις καμπίνες τους χωρίς κανένα κουμπί, και δεν το αλλάζουν. ¶λλες πάλι πήγαν μπρος-πίσω (όπως η VW), μετά από κάποια γκρίνια, και το πράγμα παραμένει μισό-μισό.
 

Έρευνες δείχνουν πως τα πραγματικά κουμπιά παραμένουν ασφαλέστερα & προτιμότερα

Και η αγορά θα παρεμείνει έτσι, σε αυτή τη φλου κατάσταση, όσο οι έρευνες δείχνουν πως τα φυσικά κουμπιά παραμένουν καλύτερα, ασφαλέστερα και προτιμότερα. Όμως ο αντίλογος είναι ισχυρός. Οι νέες μάρκες δεν «ακούνε» τους παραδοσιακούς αγοραστές που θέλουν κουμπιά, και οι οθόνες είναι πλέον το νέο δεδομένο. Και η λογική τους λέει πως αυτές οι μάρκες έχουν γενικά ένα νεότερο κοινό, αν όχι στην ηλικία, σίγουρα στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.

 

Οι «νέες» μάρκες θεωρούν τη γκρίνια για της οθόνες πρόβλημα των «παλιών» αγοραστών

Ο αντίλογος αυτός λέει πως ο λόγος που τα κουμπιά ακόμη επιμένουν είναι το χάσμα γενεών. Πως στις σημερινές γενιές αγοραστών αυτοκινήτων παραμένουν να επιβάλλονται οι μεγαλύτερες ηλικίες, που δεν έχουν «μάθει» ακόμη στις οθόνες όσο οι νεώτεροι. Πως δηλαδή η «γκρίνια» έχει να κάνει με μεγάλο μέρος της αγοράς που δεν έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά οθόνες, ενώ οι νεότεροι και οι επόμενοι αγοραστές θα τα καταφέρνουν μια χαρά, χωρίς πρόβλημα.

Εσύ όμως τι πιστεύεις; Είναι τα φυσικά κουμπιά πιο ασφαλή και εύκολα στη χρήση; Ή έχουν δίκιο όσοι λένε πως η γκρίνια έρχεται από τους… παλιούς οδηγούς που δεν «το`χουν» και πολύ με τις οθόνες και πως πρέπει να κοιτάξουμε τις ταιριάζει στους νέους που θα είναι οι οδηγοί των επόμενων δεκαετιών;

NEO TRANSIT CUSTOM
Test Center