Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ξεκίνησε η παραγωγή του Pick-Up Ineos Grenadier Quartermaster
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησε η παραγωγή του Pick-Up Ineos Grenadier Quartermaster

2.808 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2023)

- Αρχή παραγωγής στο Hambach της Γαλλίας.
- Καρότσα που χωράει με άνεση μία ευρωπαλέτα.
- Βενζίνη ή diesel με 282 ή 246 ίππους, αντίστοιχα.
- Το Δεκέμβρη οι παραδόσεις στους Ευρωπαίους.

Αρχή παραγωγής για το «αγροτικό» της Ineos

Η Ineos ξεκίνησε την κατασκευή του Pick-Up, Grenadier Quartermaster στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Hambach της Γαλλίας. Οι παραδόσεις του μοντέλου για την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν το Δεκέμβρη, ενώ μελλοντικά το βρετανικό... αγροτικό θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές. Με καρότσα που χωράει άνετα μία ευρωπαλέτα και βενζίνη ή diesel έως 282 ίππους προσφέρεται το Pick-Up της Ineos.

Καρότσα που χωράει με άνεση μία ευρωπαλέτα

Το Grenadier Quartermaster αποτελεί ουσιαστικά μία διπλοκάμπινη έκδοση με καρότσα που βασίζεται στο SUV Grenadier. Το σκληροτράχηλο πλαίσιο του Quartermaster επεκτάθηκε για 305 χλστ. σε σύγκριση με του Grenadier, επιτρέποντας του να φιλοξενήσει ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος. Ο χώρος αυτός έχει μήκος 1.564 χλστ. και πλάτος 1.619 χλστ., ήτοι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει άνετα μία τυπική ευρωπαλέτα.

Βενζίνη ή diesel με 282 ή 246 ίππους, αντίστοιχα

Η ισχύς του Ineos Grenadier Quartermaster προέρχεται από τους ίδιους κινητήρες τριών λίτρων και έξι κυλίνδρων σε σειρά της BMW, όπως ακριβώς και στο SUV αδερφάκι του. Υπάρχει μία επιλογή είτε για βενζίνη είτε diesel, με την απόδοση ισχύος να αγγίζει τους 282 ή τους 246 ίππους αντίστοιχα. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8,8 δλ. για την βενζινοκίνητη έκδοση, ενώ για την πετρελαιοκίνητο ένα δευτερόλεπτο αργότερα. Η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει περίπου τα 160 χλμ./ώρα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων της ZF σε όλους του τροχούς, ενσωματώνοντας ένα σύστημα 4x4 χαμηλής εμβέλειας και διαφορικό κεντρικού μπλοκαρίσματος, με διαφορές μπροστινού και πίσω κλειδώματος στη λίστα επιλογών.

Το Δεκέμβρη οι παραδόσεις στους Ευρωπαίους

Όπως προαναφέραμε, οι παραδόσεις του νέου μοντέλου στους πελάτες θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, ενώ οι αποστολές στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, την Υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα ξεκινήσουν σύντομα. Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική θα αρχίσουν στις αρχές του 2024. Η τιμή για τη βρετανική αγορά ορίζεται σε περίπου 68.000 ευρώ.

Hyundai
NISSAN