Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Ξενέρωσαν» στην Peugeot Sport με το ρεκόρ της VW

1.828 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2019)

Απογοητευμένοι από το ρεκόρ του VW I.D. R δηλώνουν οι άνθρωποι της Peugeot Sport. Υποστηρίζουν ότι με συμβατικό κινητήρα μπορούν να σπάσουν το ρεκόρ του ηλεκτρικού, με μεγάλη διαφορά κιόλας! Πόσο προκλητικό μπορεί να είναι αυτό;

Αρκετά πικάντικες ήταν οι δηλώσεις του Bruno Famin, επικεφαλής της Peugeot Sport, για το ρεκόρ της Volkswagen με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο I.D. R στο Pikes Peak. Πιο συγκεκριμένα, το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής μάρκας είπε σε βρετανικά Μέσα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από την Volkswagen επειδή σίγουρα θα μπορούσαν να τα έχουν πάει πολύ καλύτερα. Ο χρόνος μπορεί να κατέβει τουλάχιστον 10 με 15 δλ. πιο κάτω από το ρεκόρ».

Για την ιστορία, θυμίζουμε πως το ρεκόρ του Pikes Peak κρατούσε η Peugeot με το 208 T16 κάνοντας χρόνο 8:13.878 με οδηγό τον Σεμπαστιάν Λεμπ, ενώ το VW I.D. R των περίπου 680 ίππων και ο Ρομαίν Ντυμά σταμάτησαν τα χρονόμετρα στο 7:57.148.
 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Famin συνέχισε λέγοντας πως ένα αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, δηλαδή βενζινοκινητήρα, μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του I.D. R. «Ακόμα και με βενζινοκινητήρα μπορεί κάποιος να σπάσει το ρεκόρ, αλλά αν θέλεις καλή προώθηση και καλό μάρκετινγκ σίγουρα χρειάζεσαι ηλεκτροκίνητο».

Τέλος, ο Famin δεν άφησε κάποιο στοιχείο για ενδεχόμενα πλάνα της Peugeot Sport όσον αφορά στην κατάρριψη του ρεκόρ. Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση βέβαια, αποτελεί το γεγονός ότι οι θερμικοί κινητήρες αποδίδουν έως και 42% λιγότερο λόγω του υψομέτρου των 2.900 μέτρων, όμως κάτι θα ξέρει το αφεντικό της Peugeot Sport και... τσιγκλάει τους Γερμανούς.

Εσείς τι λέτε; Μπορεί να αλλάξει χέρια και πάλι το ρεκόρ του Pikes Peak; Και αν ναι, θέλετε να είναι από ηλεκτροκίνητο ή από «παραδοσιακό» βενζινοκίνητο μοντέλο;

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG