Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Ξηλώνεται» για τα ηλεκτρικά η JLR.

«Ξηλώνεται» για τα ηλεκτρικά η JLR

1.691 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2018)

Πιστή στο πλάνο της για την κατασκευή «καθαρότερων» μοντέλων παραμένει η Jaguar Land Rover και για αυτό ακριβώς το λόγο αναμένεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Jaguar Land Rover προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των μοντέλων της, θα επενδύσει συνολικά 13,5 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια .
 
Μάλιστα όπως αναφέρεται το ποσό αυτό είναι μια αύξηση στο μπάτζετ του ομίλου περίπου 26%, καθώς την τελευταία τριετία και μέχρι τον Μάρτιο του 2018 η μάρκα είχε επενδύσει 10.7 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως το «άνοιγμα» αυτό έρχεται τη στιγμή που οι πωλήσεις δεν αυξήθηκαν τόσο όσο προγραμματίστηκε από τους ιθύνοντες.
Σύμφωνα με τα μέσα η JLR αυξάνει τις δαπάνες για να είναι σε θέση να παράγει μέχρι το 2025 τρεις εκδόσεις όλων των μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, ηλεκτρικές μπαταρίες ή συνδυασμό των δύο, ενώ σημειώνουν πως η εταιρεία θα προσφέρει μόνο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις εάν υπάρχει αρκετή ζήτηση από τους πελάτες.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της εταιρείας, κάθε όχημα που θα ξεκινήσει από το 2020 θα έχει και το στοιχείο της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να σημαίνει υβριδικά ή plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και όχι πλήρως ηλεκτρικά.

Mercedes
VW