Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
1.088 ίππους και 1.000 Nm ροπής για την βελτιωμένη Lambo by DMC.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

1.088 ίππους και 1.000 Nm ροπής για την βελτιωμένη Lambo by DMC.

Lambo με πολλά PS (+VIDEO)

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2015)

Για τους περισσότερους η απόκτηση μιας Lamborghini Huracan είναι όνειρο θερινής νυκτός. Για μερικούς όμως που την έχουν, δεν τους φτάνει να είναι εργοστασιακή και θέλουν το κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητό τους.

Όπως για παράδειγμα κάτι πλουσιόπαιδα από το Dubai ή το Monaco. Για το κάτι παραπάνω στην Huracan τους λοιπόν φροντίζει ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος DMC. Στην δική μας περίπτωση τώρα έχουν φτιάξει την DMC Lamborghini Huracan E-GΤ, με το αυτοκίνητο να φέρει πάνω του το 4ο και πιο extreme στάδιο βελτίωσης και μόνο λίγα θα κατασκευαστούν με το εν λόγω kit.Το highlight του συγκεκριμένου βελτιωτικού πακέτου, είναι η πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Φέρει τρεις διαφορετικές κλίσεις ανάλογα το στιλ οδήγησης, που η DMC τα έχει ονομάσει Cruise, Track και Fun Mode. Το εμπρός spoiler είναι άκρως επιθετικό, φέρει δυο τεράστια ανοίγματα αριστερά και δεξιά, καθώς κι ένα διαχύτη στο κέντρο του. Στα τελειώματα του προφυλακτήρα υπάρχουν δυο πτερύγια τα οποία αναλαμβάνουν να στέλνουν αέρα στα εμπρός φρένα. 
Δείτε εδώ μια τουμπανιασμένη Huracan από την Liberty WalkΗ βελτίωση είναι ολοκληρωμένη, μιας και οι μηχανικοί της DMC έχουν επέμβει και στο μοτέρ, αλλάζοντας κομβικά σημεία του, ενώ έχει αλλαχτεί και η ονομασία του μοντέλου. Πλέον λέγεται LP1088, νούμερο που συμβολίζει τη δύναμη του αυτοκινήτου. Αύξηση είχαμε όμως και στη ροπή του κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 1.000 Nm και για το λόγο αυτό αλλάχτηκε το σύστημα μετάδοσης με ένα πιο ενισχυμένο, ώστε να αντέξει αυτή την επιπλέον ροπή. Νούμερα ισχύος και ροπής που κάνουν το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,7 δλ., ενώ η τελική τερματίζει στα 345 χλμ/ώρα.

To πίσω μέρος έρχεται και δένει με την επιθετικότητα όλου του υπόλοιπου bodykit. Highlight η ρυθμιζόμενη αεροτομή σε τρεις διαφορετικές θέσεις.

To πίσω μέρος έρχεται και δένει με την επιθετικότητα όλου του υπόλοιπου bodykit. Highlight η ρυθμιζόμενη αεροτομή σε τρεις διαφορετικές θέσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Peugeot - Toyota
LEASING COURIER VS CITAN