Lexus LFR: Με V8 και 600 άλογα ο διάδοχος της LFA

 Σχολιάστε 
2.067 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2024)
To Electrified Sport concept.
2 Φωτογραφίες »

To Electrified Sport concept.

- Νέο supercar φέρνει στην αγορά η Lexus ως homologation
- Θα έχει V8 με 600 άλογα και θα είναι διάδοχος της LFA
- Έρχεται και δεύτερο supercar αλλά ηλεκτρικό

Νέο supercar φέρνει στην αγορά η Lexus ως homologation

Με το GR GT3 concept car που είχε παρουσιαστεί το 2022 από την Toyota να εντοπίζεται κατά την διάρκεια δοκιμών στο Spa-Francorchamps, ώστε να τρέξει στο μέλλον στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2026, φουντώνουν οι φήμες πως η Toyota θα φέρει στην αγορά ένα νέο supercar, αφού, σύμφωνα με τους κανόνες της FIA, κάθε αυτοκίνητο GT3 πρέπει να μοιράζεται ίδιο σώμα με ένα street-legal όχημα. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως λένε πως το supercar αυτό θα φέρει πάνω του τα εμβλήματα της Lexus αντί αυτά της Toyota και θα ονομαστεί LFR.

Θα έχει V8 με 600 άλογα και θα είναι διάδοχος της LFA

Το νέο μοντέλο θα είναι ο διάδοχος της LFA και πιθανότατα θα τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα με δυο turbo που θα αποδίδει 600 ίππους. Σημαντική σημείωση είναι ότι το μοντέλο θα είναι εξηλεκτρισμένο και πιθανότατα το μοτέρ του θα είναι μέρος του νέου προγράμματος ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με τις Mazda και Subaru. 

Έρχεται και δεύτερο supercar αλλά ηλεκτρικό

H Lexus αποκάλυψε το 2021 ένα άλλο concept με όνομα Electrified Sport concept, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το supercar αυτό θα έχει την ίδια σιλουέτα, πολλά κοινά στοιχεία στην καμπίνα αλλά, σε αντίθεση με τον διάδοχο της LFA, όμως θα είναι ηλεκτρικό. Το λανσάρισμά του θα γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία. 

TO ISXYROTERO PICK UP
moto