Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Marchionne: «Mην ξεμυαλίζεστε με τα concept»

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2018)

Συμβουλή στους φίλους της αυτοκίνησης να μην «παθιάζονται» με τα concept που παρουσιάζονται κατά καιρούς έδωσε ο CEO του FCA Group, Sergio Marchionne.

Τα concept μοντέλα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για να δείξουν στο καταναλωτικό κοινό τι θα μπορούσε να αγοράσει από την μάρκα τα επόμενα χρόνια, ωστόσο συχνά οι φίρμες βρίσκουν «τον μπελά» τους όταν τελικά παρουσιάζουν κάτι που δεν είχε την παραμικρή σχέση με το ριζοσπαστικό concept με το οποίο είχαν προϊδεάσει τους φίλους τους.

Σχετικά με αυτό το πρόβλημα ο Sergio Μarchionne δήλωσε: «Oι φίλοι της αυτοκίνησης δεν πρέπει να «ερωτεύονται» οτιδήποτε βλέπουν» ενώ προειδοποίησε ότι πολλά από τα ηλεκτρικά concept που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς παρά ότι έχουν τραβήξει τα βλέμματα του κοινού τελικά δεν φαίνεται να έχουν και μεγάλη επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς πως το ποσοστό τους στις πωλήσεις παραμένει μικρό. Ο Marchionne σημείωσε: «Yπάρχει τόσος ενθουσιασμός για τα ηλεκτρικά, αλλά συνεχίζουν να προτιμούνται μόνο από το 1% των καταναλωτων».
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το φαινόμενο να ιδρύονται start-up εταιρείες που κατασκευάζουν κάποιο ηλεκτρικό concept με σκοπό να το βάλουν σε παραγωγή, ωστόσο τελικά λόγω του μικρού πραγματικού ενδιαφέροντος, τα χρήματα τους στερεύουν και τελικά εξαφανίζονται.

Εσείς τι πιστεύετε; Tα concept μοντέλα τελικά έχουν ουσιαστική αξία για το απλό κοινό ή είναι ένας ακόμα τρόπος των εταιρειών να διαφημιστούν;
 

Hyundai
NISSAN