Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με 863 άλογα έρχεται το καλοκαίρι η νέα Chevrolet Corvette ZR1

1.492 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
Με 863 άλογα έρχεται το καλοκαίρι η νέα Chevrolet Corvette ZR1

- Η παρουσίαση θα γίνει το επερχόμενο καλοκαίρι
- Θα έχει πιο επιθετική αεροτομή που θα παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη
- V8 με δύο τούρμπο και ισχύ 863 ίππων

Η παρουσίαση θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι

Τα νέα που ήρθαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα προκαλέσουν ιδιαίτερη χαρά στους φίλους της Chevrolet και ιδιαιτέρως της Corvette. Η εταιρεία από το Detroit ξεκίνησε την προώθηση επίσημου υλικού για την επερχόμενη Corvette ZR1. Με ένα μικρό βίντεο ολίγων δευτερολέπτων, πήραμε μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη ZR1 και μάθαμε ότι η επίσημη παρουσίαση θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι ιθύνοντες της Chevrolet έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς έκαναν λόγο για μια Corvette με «αδιανότητες δυνατότητες».

Θα έχει πιο επιθετική αεροτομή που θα παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη

Από το μικρής διάρκειας βίντεο που παρέθεσε το επίσημο κανάλι της Chevrolet, μπορούμε να διακρίνουμε (στιγμιαία) τις επεμβάσεις στην αεροτομή, η οποία εμφανίζεται πιο φαρδιά και «απειλητική» από αυτή που είδαμε στο Performance Package Ζ07 (προσθήκη κατ επιλογήν στην Ζ06). Η συγκεκριμένη παράγει κάθετη δύναμη ίση με 333 κιλά.

Σημειώνουμε ότι το περασμένο φθινόπωρο, όταν και είχαν δημοσιευθεί οι πρώτες απαθανατίσεις των πρωτότυπων από τις δοκιμές του στην πίστα του Nürburgring, είχαμε δει δύο διαφορετικές αεροτομές. Μία όμοια με αυτή που είδαμε στην Ζ06 και μία ακόμη μεγαλύτερη.

V8 με δύο τούρμπο και ισχύ 863 ίππων

Αν και δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση από την Chevrolet, οι φημολογίες για την επερχόμενη ZR1 κάνουν λόγο ότι αναμένεται να κινείται με υπερτροφοδοτούμενο από δύο turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,5 λτ. Η ισχύς της αναμένεται να φτάνει τους 863 ίππους και τα 1.119 Nm ροπής. Όσον αφορά την τιμή, το πιθανότερο είναι να εκκινεί λίγο κάτω από τις 140.000€.

Ακολουθεί το βίντεο μέσα από το κανάλι της επίσημης Chevrolet.
 

Toyota
Autotriti.gr