Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μαζί Stellantis και Foxconn για τα συστήματα infotainment

1.621 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Τη συμφωνία της με την Foxconn για τη δημιουργία μίας κοινοπραξίας 50:50 ανακοίνωσε η Stellantis (FCA και PSA), σε μία συνεργασία με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξη συστημάτων ψυχαγωγίας και τεχνολογιών συνδεσιμότητας οχημάτων.

Όπως γνωστοποίησαν οι Stellantis και Foxconn, η νέα εταιρεία ονομάζεται Mobile Drive.  Στόχος της είναι η επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων ανάπτυξης καινοτόμων εμπειριών χρήστη εντός του οχήματος που θα ενεργοποιούνται από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, διεπαφές HMI και υπηρεσίες που θα υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.
 
Η σύνδεση με τα νέα συστήματα infotainment που θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα θα μπορούν να γίνουν τόσο εντός αλλά και εκτός του οχήματος. Παράλληλα θα προσφέρουν ασύρματη (over-the-air) δυνατότητα αναβάθμισης. Όλες οι μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της Stellantis, 14 στον αριθμό, θα χρησιμοποιούν στα οχήματά τους συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που θα προέρχονται από την Mobile Drive, αν και παραμένει ασαφές ποιο θα είναι το πρώτο από αυτά και πότε θα κυκλοφορήσει.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν η Foxconn συνεργάστηκε με η Fiat Chrysler (τώρα μέρος της Stellantis) για να δημιουργήσει πρωτότυπο Airflow Vision, ένα φουτουριστικό πολυμορφικό μοντέλο που προεπισκόπησε την τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων παραγωγής της FCA, η οποία μετέπειτα συγχωνεύτηκε με την PSA.
 
Άξιο αναφοράς είναι επίσης το κομμάτι της συμφωνίας μεταξύ των Stellantis και Foxconn που αναφέρει πως η δεύτερη θα παρέχει συστήματα ψυχαγωγίας στην πρώτη, αλλά θα έχει παράλληλα τη δυνατότητα να προσφέρει τις τεχνικές της πλατφόρμες για ευρύτερη χρήση από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνεται ότι η Mobile Drive θα είναι σε θέση να προσφέρει συστήματα ψυχαγωγίας και το ανάλογο hardware σε οποιαδήποτε μάρκα ενδιαφέρεται να συνάψει συμφωνία μαζί της.
 
Τα συστήματα θα είναι εξοπλισμένα μεταξύ άλλων με αναγνώριση προσώπου και έναν προσωπικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη!

Toyota
Citroen