Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι αντικαταστάτες των Porsche Boxster και Cayman πρόκειται να διαθέτουν με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Με 400 ίππους οι ηλεκτρικές Boxster & Cayman;

1.570 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2019)

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα οι αντικαταστάτες των Porsche Boxster και Cayman πρόκειται να διαθέτουν με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μάλιστα αν και είναι ακόμα νωρίς, οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές των μοντέλων κάνουν την εμφάνισή τους.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού αμφότερα τα μοντέλα θα αντλούν από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ισχύ ισάξια των 400 ίππων, ενώ το χωρίς ρύπους γερμανικό δίδυμο φημολογείται πως θα είναι διαθέσιμο στις αγορές περί το 2023. Από κει και πέρα από τα ίδια μέσα υποστηρίζεται πως τα αυτοκίνητα αναπτύσσονται πάνω σε μία αλουμινένια πλατφόρμα και θα προσφέρονται τόσο ως πισωκίνητα, αλλά και ως τετρακίνητα.
 
Οι πληροφορίες όμως δεν σταματούν εκεί, τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ηλεκτρικές Boxster και Cayman θα μοιράζονται το ίδιο λογισμικό με το Audi TTE, αλλά και με το αυτοκίνητο που θα αναβιώσει τη Lamborghini Urraco. Η τελευταία πωλήθηκε μεταξύ του 1972 και του 1979, αποτελώντας ένα κουπέ τεσσάρων θέσεων το οποίο προσφέρθηκε σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος προερχόμενες από ένα V8 μοτέρ.
 
Από κει και πέρα υπάρχει ακόμα η φήμη πως η Rimac θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, ενώ επ αυτού δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Porsche κατέχει πλέον το 15,5% της κροατικής εταιρείας.
 
Τέλος σύμφωνα με παρελθοντικές πληροφορίες πάνω στο ίδιο θέμα, έχει ειπωθεί πως η ηλεκτρική πλατφόρμα της Macan (PPE) θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για τις μικρότερες ηλεκτρικές αδερφές της, Boxster και Cayman.   

Peugeot - Toyota
OPEL