Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Με 800 χλμ αυτονομία το MG Cyberster concept

1.945 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2021)

Περισσότερα από 800 χιλιόμετρα αυτονομία εξασφαλίζει το νέο MG Cyberster concept, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 31 Μαρτίου. Ποια η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα του ηλεκτρικού roadster;


Αντίστροφα μετράμε για το... τράβηγμα της κουρτίνας στο νέο concept roadster της MG με ονομασία Cyberster. Το δίθυρο μοντέλο της βρετανικής μάρκας θα παρουσιαστεί στις 31 Μαρτίου. Λίγες ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια, η μητρική κινεζική φίρμα, SAIC, έδωσε στην δημοσιότητα ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Πρώτα από όλα, μπορούμε να πούμε πως το νέο ηλεκτρικό των Βρετανών δεν μοιάζει σε επίπεδο design με το τελευταίο της roadster, MG TF. Σε μία πρώτη ματιά, το βλέμμα κεντρίζει το μακρύ καπό, οι κυκλικοί προβολείς, οι τεράστιοι τροχοί και το επιβλητικό μπροστινό splitter. Στο πίσω μέρος, το απότομο κεκλιμένο κομμάτι με τις φωτεινές ενδείξεις MG δίνουν ξεχωριστή σχεδιαστική νότα, ενώ τα φουτουριστικά διπλά στηρίγματα ενισχύουν την αεροδυναμική του μοντέλου το οποίο υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις.
 
Μιλώντας με αριθμούς, το νέο ηλεκτρικό roadster, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, θα επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, ενώ ενεργειακά θα μπορεί να κινείται αυτόνομα για πάνω από 800 χιλιόμετρα. Το συγκεκριμένο project της MG, εξάλλου, βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε οι παραπάνω επιδόσεις δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη. Η βρετανική φίρμα ήθελε να αναβιώσει ένα νέο διθέσιο roadster και από το 2014 οι σχεδιαστές της SAIC στην έδρα της εταρείας στην Σαγκάη εργάζονταν στο πλάνο δημιουργίας ενός νέου σπορ αυτοκινήτου.
 
Βασισμένο στην έκδοση του σπορ κουπέ concept E-Motion του 2017, εξοπλίζεται με twin-turbo κινητήρα της SAIC και τετρακίνηση. Στο αρχικό στάδιο εξέλιξης, λεγόταν πως μπορεί να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα (310 χλμ. αυτονομία), συνεπώς με την πάροδο των χρόνων μπορούμε να καταλάβουμε πως το νέο roadster θα χάνεται στον ορίζοντα ενώ επιταχύνει.
 
Δεν είναι ξεκάθαρο, πάντως, αν το MG Cyberster concept θα κυκλοφορήσει και ως μοντέλο μαζικής παραγωγής. Σίγουρα, πάντως, οι πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά υποδηλώνουν πως θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα νέα projects της SAIC Motor πάνω στην τεχνολογία EV επόμενης γενιάς. Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως το Cyberster θα διαθέτει τεχνολογία συνδεσιμότητας 5G και επίπεδο 3 αυτόνομης οδήγησης.

Hyundai
NISSAN