Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το el-Born εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 82 kWh που του προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Με έξτρα ισχύ για προσπεράσεις το CUPRA el-Born

2.282 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2021)

Ένα από τα μοντέλα που ετοιμάζει η CUPRA είναι το αμιγώς ηλεκτρικό el-Born, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό σύστημα «boost», που θα αυξάνει την ισχύ του για να το καθιστά περισσότερο ικανό στις προσπεράσεις!


Εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει γνωστό πως η CUPRA ετοιμάζει το el-Born, το οποίο ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα πιο σπορ VW ID.3, αφού τα δύο μοντέλα θα μοιραστούν βασικά χαρακτηριστικά από το VW Group. Ωστόσο η ανεξάρτητη πλέον ισπανική μάρκα λόγω του σπορ και δυναμικού χαρακτήρα που δίνει στα μοντέλα της ετοιμάζεται να προσφέρει στο el-Born μια ειδική λειτουργία η οποία θα το καθιστά ακόμα πιο ικανό στις προσπεράσεις.
 
Σύμφωνα με όσα τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μάρκας, Wayne Griffiths, η λειτουργία αυτή θα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και τότε ο ηλεκτρικός κινητήρας του el-Born για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα αυξάνει την ισχύ που παράγει προκειμένου να διευκολύνει το μοντέλο σε περιπτώσεις προσπεράσεων.
 
Παράλληλά, μία ακόμα διαφορά που θα έχει σε σχέση με το λιγότερο σπορ ID.3, θα είναι το αποκλειστικά ανεπτυγμένο σύστημα ανάρτησης Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), προκειμένου να κάνει την οδήγηση περισσότερο ελκυστική και διασκεδαστική σε σχέση με τον «αδερφό» του από τη VW.
 
«Έχω οδηγήσει και το ID.3 και το el-Born και νομίζω ότι το CUPRA είναι «ένα πραγματικό CUPRA». Είναι σημαντικό το CUPRA να παραμένει αυθεντικό, όσον αφορά τον χειρισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Wayne Griffiths, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών.     

FORD
OPEL