Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με νέα σχεδίαση και «διαστημική» καμπίνα το επόμενο Peugeot 208

 Σχολιάστε 
31.253 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2024)
Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Peugeot και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.
3 Φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Peugeot και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

- Ανεπίσημα σχέδια δείχνουν μέσα και έξω τη νέα γενιά του γαλλικού μικρού.
- Νέα σχεδίαση εξωτερικά με έμπνευση τα 3008 και 5008.
- Ορθογώνιο τιμόνι στη διαστημική καμπίνα και πίνακας οργάνων Halo 360 μοιρών.
- Ηλεκτρικό, βενζίνη και υβριδικό χάρη στην πλατφόρμα STLA Small.

Έρχεται το 2026

Ανεπίσημα σχέδια παρουσιάζουν πως θα είναι πιθανότατα η εμφάνιση του νέου Peugeot 208, μέσα και έξω. Αν και η νέα γενιά του γαλλικού μικρού πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2026, οι σχεδιαστές της βρετανικής ιστοσελίδας Autoexpress έπιασαν δουλειά, προσφέροντας μία προεπισκόπηση του επερχόμενου μοντέλου.

Νέα σχεδίαση εξωτερικά με έμπνευση τα 3008 και 5008

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, όπως φαίνεται στις εικόνες, το νέο 208 θα αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από τα τελευταία 3008 και 5008. Πατώντας λοιπόν στα χνάρια των SUV, το γαλλικό μικρό αναμένεται να ένα σύνολο λεπτών προβολέων, αλλά και ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας, διατηρώντας σταθερά το μοτίβο με τα τρία νύχια. Η γρίλια είναι και αυτή στενή, ενώ θα φέρει και διακόσμηση ανάλογη με το βασικό χρώμα του αμαξώματος. Ένα χαρακτηριστικό που αυξάνει τον premium... αέρα του μοντέλου.

Στο πίσω μέρος, μία σκούρα, γυαλιστερή φάσα ενώνει τους «αιχμηρούς» προβολείς, οι οποίοι με τη σειρά τους διατηρούν τη σχεδίαση με τα τρία νύχια. Το λογότυπο της Peugeot δεν υπάρχει στο πίσω μέρος, αφού έχει δώσει τη θέση του στην ολόγραφη ονομασία, ωστόσο έχει μεταφερθεί στο πλαϊνό μέρος, στην πίσω κολόνα. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα νέα μοντέλα, έτσι και στο 208 οι ζάντες θα έχουν και αυτές νέα σχεδίαση, με αυτές των εικόνων να διαθέτουν διπλό φινίρισμα μαύρου-ασημί.

Ορθογώνιο τιμόνι στη διαστημική καμπίνα και πίνακας οργάνων Halo 360 μοιρών

Οι σχεδιαστές δεν στάθηκαν μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του επόμενου 208, αλλά αποτύπωσαν στην πράξη και πως θα είναι η καμπίνα στη νέα γενιά του best-seller της γαλλικής μάρκας. Εκεί μάλιστα κρύβονται και τα μεγαλύτερα νέα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εσωτερικό θα υιοθετήσει χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Peugeot Inception του 2023. Ουσιαστικά θα πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική καμπίνα από αυτή του τρέχοντος μοντέλου και αυτό... φωνάζει.

Ένα νέο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο τιμόνι (Hypersquare) θα είναι πλέον στα χέρια του οδηγού και θα ενσωματώσει την τεχνολογία «by wire», προκειμένου να μην έχει καμία μηχανική σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα διεύθυνσης. Το νέο τιμόνι θα συνδυαστεί και με την επόμενη γενιά του i-Cockpit της Peugeot, ένας συνδυασμός που θα επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τα όργανα πάνω από το τιμόνι και όχι μέσα από αυτό. Μάλιστα, ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι πιθανότατα βασισμένος στο σύστημα Halo 360 μοιρών του Inception. Θυμίζουμε άλλωστε πως κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Inception στις αρχές του 2023, η μάρκα είχε πει πως η τεχνολογία θα προσφερθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής από το 2026. Από κει και πέρα, μένει επίσης να φανεί που ακριβώς θα τοποθετηθεί και με ποια μορφή, η κεντρική οθόνη αφής.

Ηλεκτρικό, βενζίνη και υβριδικό χάρη στην πλατφόρμα STLA Small

Τέλος, σε ότι αφορά τους κινητήρες, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες. Ωστόσο, το γεγονός πως η πλατφόρμα STLA Small της Stellantis θα αποτελέσει τη βάση του νέου 208, δίνει την ευχέρεια στους ανθρώπους της μάρκας να το εξοπλίσουν με όλα τα συστήματα κίνησης. Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως το νέο Peugeot 208 θα κυκλοφορήσει αρχικά ως ηλεκτρικό, ενώ στη συνέχεια θα προσθέσει στην γκάμα του εκδόσεις βενζίνης αλλά και υβριδικές, ανάλογα με το πως θα έχει διαμορφωθεί η ζήτηση της αγοράς σε περίπου δύο χρόνια από τώρα.

Autotriti.gr
ASFALISH PSILA GRAMMATA