Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με περιστρεφόμενη οθόνη στην Ευρώπη το Fisker Ocean
5 Φωτογραφίες »

Με περιστρεφόμενη οθόνη στην Ευρώπη το Fisker Ocean

4.942 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το Ocean, το ηλεκτρικό SUV της Fisker που θα προσφερθεί και στην Ευρώπη και μεταξύ άλλων διαθέτει στο εσωτερικό του μία μεγάλη περιστρεφόμενη οθόνης αφής!

Το Fisker Ocean το γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού της SUV, το οποίο θα προσφερθεί και θα παραχθεί στην Ευρώπη. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία περιμένει πως το ηλεκτρικό SUV θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της στο Γκρατς της Αυστρίας σε ακριβώς ένα χρόνο από σήμερα.  

Τρεις εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες 

Σε ότι αφορά τις εκδόσεις, το Ocean θα προσφερθεί σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα και συγκεκριμένα τα Sport, Ultra και Extreme, με το πρώτο να προσφέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστά άξονα και τα υπόλοιπα δύο να εξοπλίζονται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα για τετρακίνηση. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του βασικού Sport και των άλλων εκδόσεων είναι η χημεία της μπαταρίας.
 

Έως 547 ίππους και 547 χλμ. αυτονομία 

Το βασικό Ocean θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία φωσφορικών ιόντων λιθίου που παρέχεται από την CATL και θα προσφέρει αυτονομία 402 χιλιομέτρων, ενώ ο μοναδικός ηλεκτροκινητήρας θα δίνει 279 ίππους. Από κει και πέρα οι πιο πλούσιες, τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν μπαταρία κυψελών νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου, που παρέχεται επίσης από την CATL. Η αυτονομία θα ανεβαίνει στα 547 χιλιόμετρα, ενώ η ισχύς από τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα φτάνει τα 547 άλογα. Το μοντέλο θα προσφέρεται με ζάντες 20 ιντσών, ενώ θα είναι διαθέσιμες και μεγαλύτερες 22 ιντσών.
 

Έξτρα φόρτιση μέσω ηλιακής οροφής 

Σε ότι αφορά την φόρτιση, πέραν του παραδοσιακού τρόπου, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης ηλιακής οροφής. Μέσω αυτής υπολογίζει πως το Ocean θα κερδίζει αυτονομία άνω των 3.000 χιλιομέτρων ετησίως υπό ιδανικές συνθήκες, χωρίς φυσικά το αυτοκίνητο να συνδεθεί στην πρίζα και ο ιδιοκτήτης να βάλει το χέρι στην τσέπη.
 

Εσωτερικό με 17άρα οθόνη που περιστρέφεται  

Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά και μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε άτομα άνετα, σύμφωνα με την εταιρεία. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,1 ιντσών που μπορεί να περιστραφεί με το πάτημα ενός κουμπιού για να έχει είτε οριζόντια στάση είτε κάθετη! Η Fisker θα προσφέρει επίσης μια σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την προστασία, την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού, χρησιμοποιώντας ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων για την πρόβλεψη και την πρόληψη ατυχημάτων.
 
Οι τιμές για το Ocean θα ξεκινούν στην Αμερική από 37.499 δολάρια (33.000 ευρώ περίπου).

Αυτό είναι το μοντέλο παραγωγής του Fisker Ocean
-Τρεις εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες
-Έως 547 ίππους και 547 χλμ. αυτονομία
-Έξτρα φόρτιση μέσω ηλιακής οροφής
-Εσωτερικό με 17άρα οθόνη που περιστρέφεται
-Από 33.000 ευρώ
Θα μπορέσει το Ocean να μπει σφήνα στα ηλεκτρικά SUV των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;

Η περιστροφή της οθόνης στο 10:56 του βίντεο

 
Mercedes
KIA