ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι σημερινές εκπομπές ρύπων του στόλου της Daimler εκτιμώνται σε 138 γρμ./χλμ., αριθμός μεγαλύτερος από το στόχο των 100 γρμ./χλμ.

Μειώνει τη γκάμα της AMG η Mercedes

1.775 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2019)

Τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αγγίζουν και το τμήμα AMG της Mercedes, το οποίο προετοιμάζεται για να μειώσει τη γκάμα του, κόβοντας μερικά από τα μοντέλα του.


Την  είδηση αυτή αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times. Συγκεκριμένα το βρετανικό φύλλο υποστηρίζει πως η Daimler αναμένεται να μειώσει περίπου το 75% της διαθεσιμότητας ορισμένων μοντέλων της τρέχουσας γκάμας της AMG, η οποία έχει μερικά από τα πιο ρυπογόνα οχήματα στη γερμανική μάρκα.
 
Οι σημερινές εκπομπές ρύπων του στόλου της Daimler εκτιμώνται σε 138 γρμ./χλμ., αριθμός μεγαλύτερος από το στόχο των 100 γρμ./χλμ. και εάν η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμμορφωθεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μαζικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021. Έτσι μέσω του περιορισμού της διαθεσιμότητας ορισμένων μοντέλων AMG θα βοηθήσει πιθανώς να μειωθούν οι εκπομπές CO2, ωστόσο οικονομικοί αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα επηρεάσει αρνητικά την κερδοφορία της. Αυτό θα συμβεί επειδή τα μοντέλα υψηλής απόδοσης της Mercedes επιστρέφουν περισσότερα κέρδη από τα κανονικά αυτοκίνητα.
 
Από κει και πέρα, σύμφωνα πάντα με το δημοσιεύματα, η μείωση της διαθεσιμότητας μπορεί να αγγίξει και κάποια από τα βασικά μοντέλα της Mercedes και συγκεκριμένα αυτά που είναι εφοδιασμένα με εξακύλινδρους κινητήρες 3,0 λίτρων.

Mercedes
BIG VANS BEST BUY