Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Mercedes-AMG C 63 S E Performance σε έκδοση F1
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes-AMG C 63 S E Performance σε έκδοση F1

2.156 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2022)

Η Mercedes-AMG παρουσίασε την ειδική έκδοση «F1 Edition» για την κορυφαία C 63 S E Performance των 680 ίππων, που προέρχονται από το Plug-in υβριδικό σύνολο με βάση έναν 2λιτρο (!) turbo βενζίνης, προσδίδοντάς της έναν πιο... αγωνιστικό ύφος με άρωμα Formula 1.

Μοναδικό χρώμα και αεροδυναμικό πακέτο δια χειρός Mercedes-AMG

Η AMG, το επίσημο «πειραχτήρι» της Mercedes, δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία κορυφαίων εκδόσεων υψηλών επιδόσεων, αλλά πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα λανσάροντας ειδικές εκδόσεις για τα «αστέρια» της. Τελευταίο δείγμα των μηχανικών του Αφάλτερμπαχ, η F1 Edition της ισχυρότερης C-Class, που ακούει στο όνομα C 63 S E Performance.

Με την πρώτη ματιά, η νέα Mercedes-AMG C 63 S E Performance F1 Edition ξεχωρίζει από το γκρι «Manufaktur Alpine Grey Uni», μια απόχρωση που θυμίζει το χρώμα του τσιμέντου, που χαμηλώνοντας το βλέμμα προς το κάτω μέρος του αυτοκινήτου «σβήνει» καταλήγοντας μια μαύρη φάσα μέσα στην οποία αχνοφαίνεται το έμβλημα της AMG. Ως έξτρα διακοσμητικό στοιχείο στο αεροδυναμικό πακέτο της AMG, χαμηλά, υπάρχει ένα κόκκινο «χειλάκι» περιμετρικά της premium μπερλίνας, ενώ παράλληλα συναντούμε μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες σε προφυλακτήρες, πλαϊνούς καθρέπτες, γύρω από τα παράθυρα αλλά και στη γρίλια της μάσκας. Το αισθητικό κομμάτι ολοκληρώνεται με τις, ειδικά σχεδιασμένες για την F1 Edition, ζάντες 20 ιντσών με ακτίνες σχήματος V, μέσα στις οποίες φιλοξενούνται τα θηριώδη δισκόφρενα με τις κόκκινες δαγκάνες, αλλά και τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης με φινίρισμα σε σκούρο χρώμιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κλασική πολυτέλεια Mercedes με πινελιές AMG στο εσωτερικό

Μπαίνοντας στην καμπίνα της Mercedes-AMG C 63 S E Performance F1 Edition είναι έκδηλος ο σπορ χαρακτήρας της κορυφαίας C-Class. Καθίσματα AMG Performance με μαύρο δέρμα Nappa και κόκκινες ραφές με ανάγλυφα εμβλήματα AMG στα προσκέφαλα, κόκκινες ζώνες ασφαλείας, sport δεράτινο τιμόνι φτιαγμένο από δέρμα Nappa και μικροΐνες Dinamica, ανθρακονημάτινες ενθέσεις και πατάκια με το λογότυπο της F1 είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό διάκοσμο της ειδικής έκδοσης.

Plug-in Hybrid με 2λιτρο μοτέρ ισχύος 680 ίππων & 1.020 Nm ροπής

Όπως και στην «απλή» Mercedes-AMG C 63 S E Performance, έτσι και στην F1 Edition συνδυάζει έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με 9άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρικό τούρμπο, όπως ακριβώς ισχύει και στην SL 43. Ωστόσο στην περίπτωση της C 63 S E Performance η φτερωτή της τουρμπίνας είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να προσφέρει 476 ίππους. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει και ένας ηλεκτρικός κινητήρας 204 ίππων που δίνει ώθηση στους πίσω τροχούς. Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα μαζί με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να κινήσει αυτόνομα το μοντέλο σε ταχύτητες έως 125 χλμ./ώρα για 13 χιλιόμετρα, αυτονομία σαφώς μικρή σε σχέση με άλλα PHEV, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η AMG έχει δώσει προτεραιότητα στην ισχύ έναντι της μεγαλύτερης αυτονομίας! Αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 6,1 kWh, ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει το μέγιστο της ισχύος του για έως και 10 δευτερόλεπτα, αλλά είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τουλάχιστον 95 ίππους, ενώ η δεύτερη ταχύτητα ενεργοποιείται μετά τα 140 χλμ./ώρα. Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα του υβριδικού συστήματος χαρίζει στην Mercedes-AMG C 63 S E Performance 680 ίππους και 1.020 Nm ροπής, ενώ η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τη μάρκα ανέρχεται στα 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
PEUGEOT