Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mercedes EQA ή Mercedes EQB; Πού διαφέρουν;

 Σχολιάστε 
60.436 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2024)
Mercedes EQA ή Mercedes EQB; Πού διαφέρουν;
2 Φωτογραφίες »

- Η EQB είναι μεγαλύτερη από την EQA και προσφέρεται και ως 7θέσια
- Κάθεσαι σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα, έχουν έως 16 εκ. χώρο για τα γόνατα
- Έχει 155 λτ. μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ η EQB (χωράει 5 βαλίτσες ταξιδιού)
- Έχουν ίδιο κινητήρα και μπαταρία και πάνε 450 χλμ. χωρίς φόρτιση

Η EQB είναι μεγαλύτερη από την EQA και προσφέρεται και ως 7θέσια

H Mercedes EQA και η EQB αποτελούν τις ηλεκτρικές εκδόσεις των GLA και GLB αντίστοιχα και αποτελούν τις 2 πιο προσιτές επιλογές στην γκάμα της φίρμας με έμβλημα το «αστέρι». Αυτήν την περίοδο μάλιστα προσφέρονται με τα προνόμια του προγράμματος Easy Electric που περιλαμβάνει επιδότηση έως 1.240 ευρώ για αγορά, εγκατάσταση και ενεργοποίηση ενός Mercedes-Benz Wallbox με την υποστήριξη της Elpedison που προσφέρει επίσης 300 πλέον Φ.Π.Α. ετήσια έκπτωση στο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, σταθερή τιμή στην κατανάλωση ρεύματος μέχρι τέλος του 2024, δωρεάν ασφάλιση του φορτιστή για ένα έτος και τεχνική κάλυψη για όλο το σπίτι, μέσω της υπηρεσίας Elpedison HomeRepair, με μέγιστο όφελος 400 ευρώ τον χρόνο.

Περνώντας στα μοντέλοα πιο συγκεκριμένα, η EQA διατηρεί τις αναλογίες της GLA αλλά διαφοροποιείται από αυτή και γίνεται άμεσα αντιληπτή ως ηλεκτρική έκδοσή της μέσω της μπροστινής κλειστής γρίλιας και της φωτιζόμενης λωρίδας ανάμεσα στα LED φωτιστικά σώματα. Η ΕQB παραπέμπει με την σειρά της σχεδιαστικά στην EQB, είναι λίγο πιο μεγάλη σε μέγεθος (4.684 χλστ. έναντι 4.463 χλστ. η EQA) και επειδή έχει πιο τετράγωνο σχήμα, έχει αρκετά διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος. Στις ανανεωμένες τους εκδόσεις, τα δύο αυτοκίνητα έχουν μάσκα που κοσμείται από ένα μοτίβο φωτιζόμενων αστεριών που τα κάνουν πιο κομψά στο μάτι και ενισχύουν τον φουτουριστικό χαρακτήρα τους.

Κάθεσαι σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα, έχουν έως 16 εκ. χώρο για τα γόνατα

Τα κοινά στοιχεία συνεχίζονται και μέσα στην καμπίνα, αποκορύφωμα της οποίας είναι οι δύο πλήρως ψηφιακές οθόνες (10,25 ιντσών στάνταρ αμφότερες), ενώ συνολικά, η συναρμογή είναι premium και γίνεται άμεσα κατανοητό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλής ποιότητας υλικά. Στο κομμάτι των χώρων, τα δύο SUV μπορούν να φιλοξενήσουν εύκολα και 3ο επιβάτη στο πίσω κάθισμα (αμφότερα έχουν μέγεθος 1.395 χλστ.), η απόσταση του οποίου από τα μπροστινά καθίσματα είναι τέτοια που τους επιτρέπει να κάτσουν σταυροπόδι (16,6 εκ. στη EQB και 14 εκ. στην EQA), ενώ και ο αέρας για τα κεφάλια είναι αρκετός (6,6 εκ. στην EQB, 5,8 στην ΕQA). Ακόμη, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι συρόμενα, προσφέροντας έτσι περισσότερες λύσεις αποθήκευσης.


H EQA κοστίζει από 42.950 ευρώ, ενώ η EQB είναι ακριβότερη, ξεκινάει από 49.450 ευρώ.
2 Φωτογραφίες »

H EQA κοστίζει από 42.950 ευρώ, ενώ η EQB είναι ακριβότερη, ξεκινάει από 49.450 ευρώ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
ASFALISH PSILA GRAMMATA