Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mercedes: Έρχονται το 2026 οι ηλεκτρικές C-Class & GLC

3.839 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2024)
Mercedes: Έρχονται το 2026 οι ηλεκτρικές C-Class & GLC

- Θα βασίζονται στο ολοκαίνουργιο πάτωμα των Γερμανών
- Τα μεσαία sedan & SUV οι σημαντικότερες premium κατηγορίες ηλεκτρικών
- Με αέρα AMG αλλά άγνωστο όνομα
- Με συνολικά 4 ηλεκτρικές πλατφόρμες η Mercedes
- Θα εξελίσσει και κινητήρες καύσης όσο υπάρχει ζήτηση από το κοινό

Θα βασίζονται στο ολοκαίνουργιο πάτωμα των Γερμανών

Ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius επιβεβαίωσε την έλευση των αμιγώς ηλεκτρικών C-Class sedan και GLC το 2026, οι οποίες θα βασίζονται στην νέα MB.EA πλατφόρμα. Τα δύο μοντέλα θα αποτελέσουν βασικό όπλο για να καταφέρει η luxury μπράντα να αυξήσει την ηλεκτρικές της πωλήσεις.
 

Τα μεσαία sedan & SUV οι σημαντικότερες premium κατηγορίες ηλεκτρικών

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα πωλήσεων της φίρμας για το 2ο τρίμηνο του 2024, ο Kallenius ανακοίνωσε τα δύο νέα μοντέλα, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της κατηγορίας των μεσαίων ηλεκτρικών μοντέλων για τους premium κατασκευαστές.

Με αέρα AMG αλλά άγνωστο όνομα

Από τις μέχρι τώρα κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει για τα δύο μοντέλα στη φάση δοκιμών τους, φαίνεται έντονο το στοιχείο της AMG, σχεδιαστικά τουλάχιστον. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν γνωρίζουμε αν τα δύο μοντέλα θα υιοθετήσουν την ονομασία EQC με την προσθήκη ίσως κάποιου ακόμα ονόματος, ή αν θα κρατήσουν τα υπάρχοντα ονόματα των δύο θερμικών μοντέλων. Τα τελευταία, θα παραμείνουν στις αγορές τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια

Με συνολικά 4 ηλεκτρικές πλατφόρμες η Mercedes

Αρχικά περιμέναμε πως η νέα πλατφόρμα MB.EA θα αντικαταστήσει την EVA2 που χρησιμοποιείται στις EQE και EQS, ωστόσο πρόσφατες πληροφορίες για προσωρινή διακοπή στην εξέλιξη νέων μεγάλων ηλεκτρικών μοντέλων, δείχνουν πως οι δύο πλατφόρμες θα συνυπάρξουν για τα επόμενα χρόνια. Μαζί με την μικρότερη MMA και την AMG-EA για τα μοντέλα επιδόσεων, η Mercedes έχει μπόλικες επιλογές για τη βάση κάθε νέου μοντέλου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
CUSTOM VS MAXUS