ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η CLA Shooting Brake.

Mercedes: «Έχουμε υπερβάλει με τη γκάμα των μοντέλων μας»

2.064 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2020)

Στην παραδοχή πως η Mercedes έχει υπερβάλει σε ότι αφορά την επέκταση της γκάμας των οχημάτων που προσφέρει στους πελάτες της προχώρησε ο επικεφαλής της Daimler, Ola Källenius.


Τις ανησυχίες του για την υπερβολική αύξηση της γκάμας των οχημάτων της Mercedes εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Källenius μιλώντας σε ανθρώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας στο πλαίσιο της αποκάλυψη της φιλόδοξης νέας στρατηγικής της γερμανικής μάρκας, την οποία και σας παρουσιάσαμε πριν από λίγες ημέρες.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού και φέρνοντας ως παράδειγμα την κατηγορία των compact αυτοκινήτων ο ισχυρός άντρας της γερμανικής φίρμας τόνισε: «Δεν θέλω να γίνουμε κατασκευαστής όγκου». Φράση στην οποία αν συνυπολογίσουμε τα μοντέλα A-Class hatchback, A-Class sedan, A-Class sedan με μακρύ μεταξόνιο για την Κίνα, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA και GLB η μάρκα φαίνεται να μην το έχει πετύχει. Μάλιστα στην πορεία των δηλώσεών του παραδέχτηκε πως στη Mercedes μεγάλωσαν αρκετά τη γκάμα για να καλύψουν κάθε τμήμα.
 
Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως κάποια από τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα θα «κοπούν» στο μέλλον. Αντ αυτού, ο Ola Källenius στοχεύει να επικεντρωθεί σε εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών αυτών των αυτοκινήτων για να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους. Μάλιστα δεν αποκλείεται η απόφαση αυτή να σχετίζεται με την ανακοίνωση πως η μάρκα θα αρχίσει να εγκαταλείπει τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων προς χάρη των αυτόματων.
 
Παράλληλα για να μειωθεί όγκος των οχημάτων η Mercedes έχει ήδη προχωρήσει στην απομάκρυνση κάποιων μοντέλων όπως η SLC και οι S-Class κουπέ και κάμπριο. Φυσικά θυμίζουμε πως ταυτόχρονα η γερμανική μάρκα ετοιμάζει πλήθος ηλεκτρικών προχωρώντας τάχιστα προς τον εξηλεκτρισμό της.        

FORD
ODIGOS AGORAS LINGLONG