Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μεσαίο SUV & έρημος; Το Nissan X-Trail τερμάτισε το Rally Aragon Baja!

 Σχολιάστε 
1.840 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2024)
Μεσαίο SUV & έρημος; Το Nissan X-Trail τερμάτισε το Rally Aragon Baja!
3 Φωτογραφίες »

- Μία τροποποιημένη έκδοση του υβριδικού Nissan X-Trail e-POWER e-4ORCE συμμετείχε & τερμάτισε στο Rally Aragon Baja
- Για να βγάλει το test, πήρε αναβαθμισμένη ανάρτηση, roll cage & ρυθμίσεις στο σύστημα ψύξης
- Έκανε περισσότερα από 500 χλμ. σε 2 ημέρες, στην ημι-έρημο της Αραγονίας, στην Ισπανία
- Η 4κίνηση e-4ORCE τσεκάρει την πρόσφυση 1000 φορές/δλ. & προσαρμόζει συνεχώς την κατανομή ισχύος

Μία τροποποιημένη έκδοση του υβριδικού Nissan X-Trail e-POWER e-4ORCE συμμετείχε & τερμάτισε στο Rally Aragon Baja

Μπορεί ένα μεσαίο SUV, που όλοι γνωρίζουμε για τις οικογενειακές του αρετές, να συμμετέχει και να τερματίζει σε έναν αγώνα motorsport, όπως το Rally Aragon Baja; Αυτό πέτυχε μια μικρή ομάδα μηχανικών από το τεχνικό κέντρο της ιαπωνικής μάρκας στη Βαρκελώνη με ένα Nissan X-Trail. Πιο συγκεκριμένα, πήραν μία full υβριδική (e-POWER) και 4κίνητη έκδοση e-4ORCE, την οποία... πείραξαν για να τα βγάλει πέρα σε άκρως απαιτητικές διαδικασίες.

Για να βγάλει το test, πήρε αναβαθμισμένη ανάρτηση, roll cage & ρυθμίσεις στο σύστημα ψύξης

Και όταν λέμε «πείραξε», χρειάστηκε μία σειρά από τροποποιήσεις ώστε να τα βγάλει πέρασε μία πολύ απαιτητική διαδικασία. Για αυτό εξάλλου, η προετοιμασία του Nissan X-Trail ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2023, σχεδόν 1,5 χρόνο πριν δηλαδή. Οι μηχανικοί της Nissan αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονταν σημαντικές τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, ωστόσο για να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε έναν αγώνα ράλι έπρεπε να γίνουν ορισμένες αλλαγές στο σύστημα ψύξης, την τοποθέτηση αναβαθμισμένης ανάρτησης, την τοποθέτηση roll cage, αγωνιστική δεξαμενή καυσίμου, απογυμνωμένο εσωτερικό και εγκατάσταση υποχρεωτικού εξοπλισμού ασφαλείας.


Το Nissan X-Trail e-POWER e-4ORCE στο Rally Baja Aragon
3 Φωτογραφίες »

Το Nissan X-Trail e-POWER e-4ORCE στο Rally Baja Aragon

Έκανε περισσότερα από 500 χλμ. σε 2 ημέρες, στην ημι-έρημο της Αραγονίας, στην Ισπανία

Αφότου, λοιπόν, έγιναν οι αναγκαίες τροποποιήσεις, το Nissan X-Trail βρέθηκε στην ημι-έρημο της Αραγονίας, στην Ισπανία. Εκεί, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ράλι μετά από δύο κουραστικές ημέρες (27-28 Ιουλίου) κατά τις οποίες κάλυψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έδαφος. Το όχημα τροποποιήθηκε και προετοιμάστηκε από μια ομάδα επτά μηχανικών από το Nissan Technical Center Europe – Spain (NTCE-S) υπό την καθοδήγηση του Jonatan Gijón, από την ομάδα δυναμικής πλαισίου και του Cesar Fernández από την ομάδα ρύθμισης του συστήματος μετάδοσης κίνησης, που είναι και έμπειροι και άρτια εκπαιδευμένοι οδηγοί δοκιμών Nissan.

Η 4κίνηση e-4ORCE τσεκάρει την πρόσφυση 1000 φορές/δλ. & προσαρμόζει συνεχώς την κατανομή ισχύος

Φυσικά, αρωγός στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτέλεσε η ειδική 4κίνηση που έχει δημιουργήσει η ιαπωνική μάρκα. Το X-Trail συνδυάζει το σύστημα e-POWER με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE της Nissan που παρέχει πρόσφυση και σίγουρη απόδοση σε όλες τις συνθήκες. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης, παρακολουθεί την πρόσφυση 1000 φορές το δευτερόλεπτο και προσαρμόζει συνεχώς την κατανομή ισχύος για να διασφαλίζει ότι το X-Trail παραμένει σταθερό σε όλες τις συνθήκες.

Toyota
Citroen