Μέθη, μπάντες & κόντρες: Μέχρι και ισόβια κάθειρξη!
13.684 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)
Το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει πιο αυστηρά τις παραβάσεις που αφορούν στην οδική κυκλοφορία: Οδήγηση υπό μέθη, αυτοσχέδιοι αγώνες, επικίνδυνοι ελιγμοί και τεχνικά ανασφαλή οχήματα τιμωρούνται ακόμα και με κάθειρξη 10 ετών!
Ο Ποινικός Κώδικας αναμένεται να δεχθεί μερικές τροποποιήσεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση στη Βουλή των Ελλήνων το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, θίγονται και θέματα του τομέα των συγκοινωνιών και της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.
Αναλυτικότερα, προβλέπεται ότι όποιος διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους: με καταστροφή, βλάβη ή μετακίνηση εγκαταστάσεων ή οχημάτων, με τοποθέτηση ή διατήρηση εμποδίων, με αλλοίωση σημείων ή σημάτων ή με τοποθέτηση ή διατήρηση εσφαλμένων σημείων ή σημάτων, ή με άλλες, εξίσου επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, τιμωρείται:
με φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα,
με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,
με κάθειρξη έως 10 έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ή προκάλεσε βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις και
με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Μάλιστα, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
Επιπλέον, όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών ή λόγω σωματικής ή πνευματικής εξάντλησης, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης ή σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες, ή οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο ή προβαίνει κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς ή μετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:
με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,
με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο,
με κάθειρξη έως 10 έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,
με κάθειρξη τουλάχιστον 10ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ενώ, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
Υπερβολικά ΟΛΑ ΑΥΤΑ για μία χώρα όπως η Ελλάδα.- ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ.-