Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι μηνύσεις εις βάρος της Bosch για το dieselgate πέφτουν βροχή.

Οι μηνύσεις εις βάρος της Bosch για το dieselgate πέφτουν βροχή.

Μήνυση στην Bosch για το dieselgate

1.540 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2015)

Μήνυση εναντίον της Bosch για συνωμοσία με τη VW για την παρατυπία στο λογισμικό των μοντέλων της γερμανικής μάρκας, κατέθεσε Αμερικάνος ιδιοκτήτης πετρελαιοκίνητου μοντέλου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν περίπου ένα μήνα, οι αμερικάνικες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την Bosch και το αν και κατά πόσο είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο με το παράτυπο λογισμικό της VW.
Ο λόγος ήταν για να διερευνήσουν το αν η Bosch, η οποία είναι μεγάλος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων παγκοσμίως, γνώριζε ή και συμμετείχε στις προσπάθειες της Volkswagen να αποκρύψει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των μοντέλων της.
Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές η Bosch κατασκευάζει εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στους κινητήρες των αυτοκινήτων που παρατηρήθηκε παρατυπία. Η ίδια η Bosch παραδέχεται πως κατασκευάζει το λογισμικό για τους πετρελαιοκινητήρες της Volkswagen και όχι μόνο, αλλά η λέει πως η ίδια η VW έχει παραδεχθεί ότι το τροποποίησε.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να κατηγορηθεί η Bosch είναι να αποδειχθεί οτι γνώριζε για την παρατυπία και την τροποποίηση του λογισμικού, κάτι που θα την καταστήσει συνένοχη. 
Η Bosch αποποιήθηκε των ευθυνών της λέγοντας ότι "είμαστε υπεύθυνοι για τα εξαρτήματα και τα λογισμικά που παρέχουμε στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Για την τροποποίησή τους ή την ρύθμισή τους την ευθύνη φέρει η εκάστοτε εταιρεία".
Τώρα όμως έρχεται και μήνυση που κατατέθηκε από ιδιοκτήτη ντίζελ στη Νέα Υόρκη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντιτρόιτ εναντίον της Bosch. Ο λόγος... όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά 56 σελίδων, είναι πως "η Volkswagen διευκολύνθηκε από τη Bosch, η οποία δημιούργησε το λογισμικό"
Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές η υπόθεση είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή κάποιο στοιχείο εναντίον της Bosch.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Bosch αντιμετωπίζει παρόμοιες αγωγές στην Ατλάντα, στο Σικάγο, στο Σινσινάτι, στην Αλαμπάμα και στην Βιρτζίνια.
Η τελευταία μήνυση λέει ότι «ήδη από το 2007, η Bosch προειδοποίησε τη Volkswagen ότι χρησιμοποιώντας το λογισμικό της στα οχήματά της θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Παρ` όλα αυτά, η Bosch προέβη στην πώληση ή την άδεια 11 εκατομμυρίων συσκευών κατά την επόμενη επταετία».
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO