ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

MINI «made in Germany»: Καλύτερα ή χειρότερα από αγγλικό;

2.958 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Σε χαλάει καθόλου τώρα που τα «αγγλικά» MINI θα γίνουν σιγά σιγά «γερμανικά», ή μήπως είναι καλύτερα έτσι;

 


Πως βλέπεις την αλλαγή που έρχεται στη MINI με κάποια μοντέλα της να χάνουν το «Made in England» και να το αντικαθιστούν με το «Made in Germany»; Όσο και το αγγλικό MINI να είναι το γνήσιο, είναι λόγος να «ξυνίζεις» αν γίνει γερμανικό;

Η αρχή θα γίνει με το Countryman του οποίου η παραγωγή από το 2023 θα μεταφερθεί στη Γερμανία. Η μητρική BMW φυσικά δεν κάνει λόγω για το Brexit, μην ξύνει πληγές, και αναφέρει μόνο τα προφανή. Πως δηλαδή με δύο σειρές της γερμανικής μάρκας να κάνουν χρήση της πλατφόρμας της MINI, είναι λογικό να ενσωματώνονται και οι γραμμές παραγωγής.

Έτσι το επόμενο Countryman θα παράγεται στη Λειψία, δίπλα στη Σειρά 1 και την Σειρά 2 Active Tourer, μοντέλα με τα οποία μοιράζεται ήδη το πάτωμα και τα περισσότερα μηχανικά μέρη κάτω από το αμάξωμα.

Πιο σημαντικά όμως η πλατφόρμα γίνεται (και) ηλεκτρική από το 2023, με αποτέλεσμα η επένδυση για παραγωγή τόσο προηγμένων μοντέλων να μπορεί να γίνει σε μόνο ένα εργοστάσιο, αυτό της Γερμανίας, αφού η γερμανική κυβέρνηση φρόντισε να δημιουργήσει το περιβάλλον για να κρατήσει αυτές τις επενδύσεις εντός συνόρων.

Τι αλλάζει; Για το MINI Countryman, μόνο η χώρα παραγωγής, και εδώ που τα λέμε δεν βγήκε και κανένας χαμένος με το «Made in Germany» στην ούγια. Εκτός αν για κάποιους αυτό είναι «προσβολή» για ένα τόσο ιστορικό μοντέλο όπως το MINI.

Εσύ όμως τι λες; Είναι η χώρα παραγωγής του MINI κάτι που σε απασχολεί; Και τελικά, μήπως με την παραγωγή στη Γερμανία το MINI θα είναι και καλύτερο; Τι λες;

FORD
IVECO DAILY