Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Mission E concept.

Mission Ε ή αλλιώς Τaycan!

2.331 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2018)

Taycan και όχι Μission E θα είναι τελικά το όνομα της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Porsche που θα μπει στην γραμμή παραγωγής. Διαβάστε τι σημαίνει.

Η Porsche Mission E είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει λάβει το πράσινο φως για να μπει στην γραμμή παραγωγής, ωστόσο λίγες μέρες πριν ο CEO της μάρκας Oliver Blume αποκάλυψε ότι όταν αυτό γίνει, δεν θα την ίδια ονομασία αλλά θα μετονομαστεί σε Taycan. H λέξη αυτή στην ευρασιατική διάλεκτο σημαίνει «ζωηρό νεαρό άλογο» και στην ουσία επιλέχθηκε σαν φόρος τιμής στο έμβλημα της μάρκας που κοσμεί τα μοντέλα της από το 1952.

Εκτενείς πληροφορίες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από διάφορες πηγές αρχίζουν να συμπληρώνουν το παζλ. Ο Mark Webber που οδήγησε το μοντέλο πριν λίγο καιρό έκανε λόγο για ιπποδύναμη 600 αλόγων με τα 0-100 χλμ./ώρα να γίνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 482 χλμ. Το μοντέλο λέγεται πως θα φορτίζει μέχρι το 80% σε μόνο 15 λεπτά ενώ πηγές μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι η ηλεκτρική του τεχνολογία θα διασφαλίζει το μέλλον του μοντέλου για πολλά ακόμη χρόνια.
 
Ο Blume επιβεβαίωσε ακόμα τα πλάνα που έχει η εταιρεία να προσφέρει συστήματα τεχνολογίας επιπέδου 4 στην Taycan λέγοντας: «Yπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορεί να διαβάζεις την εφημερίδα σου στην κίνηση αλλά οι πελάτες μας απολαμβάνουν την οδήγηση και αυτή η αίσθηση θα παραμείνει».

Τέλος, το γεγονός ότι θα έχει αρκετό χώρο για τέσσερις επιβάτες μας προϊδεάζει ότι η Taycan θα μοιάζει περισσότερο σε θέμα χαρακτήρα με την Panamera παρά με την 911. Η Porsche πάντως έχει φροντίσει να δώσει στο μοντέλο εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους με σκοπό να της δώσει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί άλλα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Η παρουσίαση της αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2020.

Toyota
VW