Ιδού η νέα Alpina B4 S Edition 99.

Το πλήρες όνομά της είναι Alpina B4 S Edition 99.

Στην 4κίνητη έκδοση η φίρμα υποστηρίζει πως η B4 S Edition 99 είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Στο εσωτερικό θα μπορέσει να βρει κανείς σπορ καθίσματα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι θα συνδυάζεται με ραφές ίδιου χρώματος με το εξωτερικό.

Νέα Alpina B4 S Edition 99 (+vid)

14.320 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2018)

Στην παρουσίαση μια ειδικής και περιορισμένης έκδοσης της B4 S προχώρησε η Alpina, η οποία θα έρθει τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο.

Με το πλήρες όνομά της να είναι Alpina B4 S Edition 99, το νέο μέλος στην οικογένεια της μάρκας αποτελεί ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από την ονομασία θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες, όντας διαθέσιμο τόσο σε κάμπριο όσο και σε κουπέ έκδοση.
 
Για την ειδική αυτή έκδοση οι άνθρωποι της μάρκας ανέβασαν την ιπποδύναμη του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα, ο οποίος έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση ενός νέου συστήματος εξάτμισης Akrapovic, έδωσαν στο μοντέλο 12 επιπλέον ίππους με το τελικό απολογισμό να γράφει 452 ίππους και 680 Nm ροπής. Μαζί με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων Switchtronic που στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, η φίρμα υποστηρίζει πως η B4 S Edition 99 είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.
Από κει και πέρα η κατά 65 κιλά ελαφρύτερη πισωκίνητη έκδοση του κουπέ χρειάζεται 3 δέκατα του δευτερολέπτου περισσότερο, ενώ το κάμπριο βλέπει τα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ του σε 4,3 δευτερόλεπτα. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα και οι τρεις εκδόσεις φτάνουν πάνω από τα 300 χλμ./ώρα, με τους τελικούς αριθμούς να κυμαίνονται μεταξύ των 303 και 306 χλμ./ώρα.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό και οι 99 μονάδες που θα κατασκευαστούν θα μπορούν να βαφτούν σε πέντε χρωματισμούς, ενώ όλα τα μοντέλα θα πατούν πάνω σε ζάντες 20 ιντσών που θα συνοδεύουν το αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης. Στο εσωτερικό θα μπορέσει να βρει κανείς σπορ καθίσματα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι θα συνδυάζεται με ραφές ίδιου χρώματος με το εξωτερικό.
 
Τέλος η μάρκα ενημερώνει πως η Alpina B4 S Edition 99 είναι διαθέσιμη προς παραγγελία, με τις παραδόσεις που ξεκινούν από το 2ο τρίμηνο του 2019.

Mercedes
test center