Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέα Mercedes-Maybach SL 680 Monogram: Το πιο πολυτελές cabrio «αστέρι»

25.564 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2024)
Νέα Mercedes-Maybach SL 680 Monogram: Το πιο πολυτελές cabrio «αστέρι»
7 Φωτογραφίες »

- Με Maybach εμφάνιση και με μόνο 2 θέσεις
- Με το μοτέρ της SL 63 αλλά πιο αργή στο 0-100
- Έρχεται την άνοιξη του 2025 στην Ευρώπη

Το πιο πολυτελές cabrio «αστέρι»

Από τότε που η Mercedes ανέστησε τις εκδόσεις Maybach το 2014, είδαμε την εταιρεία να φτιάχνει τέτοιες εκδόσεις για πολυτελή σεντάν και SUV, ηλεκτρικά ή μη.  Τώρα, ήρθε η ώρα η Mercedes να φέρει στο προσκήνιο την πρώτη Maybach έκδοση ευρείας παραγωγής για cabrio. Καλωσορίστε την Mercedes-Maybach SL 680 Monogram.

Με Maybach εμφάνιση και με μόνο 2 θέσεις

Σε σχέση με τις λιγότερο πολυτελείς εκδόσεις της SL, η Maybach έκδοση ξεχωρίζει χάρη στα εμβλήματα που είναι διάσπαρτα πάνω στο αμάξωμα και μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, το διαφορετικό περίγραμμα του παρμπρίζ, τους λίγους διαφορετικούς εισαγωγείς αέρα του προφυλακτήρα, τη μάσκα Maybach και από το γεγονός ότι το αστέρι της Mercedes είναι τοποθετημένο στη μύτη του μοντέλου. Διαφοροποιήσεις έχουμε και στην καμπίνα, όπως για παράδειγμα τα ειδικα animations που υπάρχουν στην οθόνη infotainment και στον πίνακα οργάνων και το λευκό δέρμα nappa στις θύρες και το ταμπλό. Η μεγαλύτερη διαφορά πάντως θα λέγαμε πως είναι πως η Maybach έκδοση δεν έχει διάταξη καθισμάτων 2+2 αφού οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί.

Με το μοτέρ της SL 63 αλλά πιο αργή στο 0-100

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, η Mercedes-Maybach SL 680 Monogram δεν τροφοδοτείται από V12 κινητήρα αλλά από τον ίδιο V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα της SL 63 που αποδίδει 585 άλογα που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Η Maybach έκδοση είναι μάλιστα πιο αργή σε επιδόσεις από την κορυφαία AMG έκδοση, μάλλον λόγω περισσότερου βάρους, αφού κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. αντι για 3,6 που χρειάζεται η SL 63.

Έρχεται την άνοιξη του 2025 στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις ξεκινούν την άνοιξη του 2025. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

home pro
Autotriti.gr