ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα εφαρμογή μετατρέπει τα smartphone σε «ρουφιάνους»
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα εφαρμογή μετατρέπει τα smartphone σε «ρουφιάνους»

3.093 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2022)

Με την εφαρμογή Speedcam Anywhere ο καθένας θα μπορεί να μάθει τον τύπο κάθε οχήματος και να ελέγξει αν παραβιάζει τα όρια ταχύτητας ενώ σύντομα, ίσως θα μπορεί να στέλνει video στις αρμόδιες Αρχές με τις παραβάσεις των οδηγών.

Θα ελέγχει ποιος παραβιάζει τα όρια ταχύτητας και θα στέλνει video στις Αρχές

Μια νέα εφαρμογή για smartphones που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα με την κάμερά τους και να ελέγχουν αν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, έχει προκαλέσει έντονες διαμάχες λίγες μέρες αφότου έγινε διαθέσιμη. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η εφαρμογή δεν έχει μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη κάποιας παράβασης

Η εφαρμογή έχει το όνομα Speedcam Anywhere και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πεζούς για να τραβήξουν βίντεο ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που θεωρούν πως κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Το λογισμικό της εφαρμογής διαβάζει την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, αναγνωρίζει αμέσως τη μάρκα και το μοντέλο του και, στη συνέχεια, μπορεί να καθορίσει το μήκος μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή συγκρίνει αυτές τις πληροφορίες με το βίντεο για να υπολογίσει εάν το αυτοκίνητο «έτρεχε» με υπερβολική ταχύτητα ή όχι.

Το βίντεο μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευτεί από τον χρήστη και να σταθεί ως αποδεικτικό στις Αρχές, ωστόσο η εφαρμογή, μέχρι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τιμωρήσει τους οδηγού, καθώς δεν έχει εγκριθεί ως πιστοποιημένη συσκευή ανίχνευσης ταχύτητας. Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη και στις ΗΠΑ σύντομα.

Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με τη χρήση της εφαρμογής.

Το Speedcam Anywhere αναπτύχθηκε από μια ομάδα επιστημόνων τεχνητής νοημοσύνης, με σπουδές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Silicon Valley. Ωστόσο, η πραγματική ταυτότητά τους κρατείται μυστική, καθώς ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει υβριστικά email από ανθρώπους που διαφωνούν με τη χρήση της εφαρμογής.
 
Ένας από τους ιδρυτές. μιλώντας ανώνυμα στην Guardian, είπε: «Λαμβάνουμε αρκετά υβριστικά email. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα, κάποιοι πιστεύουν ότι μας βάζει σε κατάσταση διαρκούς επιτήρησης». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν 20.000 σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους κάθε χρόνο, πώς μπορούμε να τους μειώσουμε; Με αυτή την εφαρμογή αποτρέπουμε τους οδηγούς να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα».

Έντονες οι αντιδράσεις!
- Μπορεί να αναγνωρίζει τον τύπο κάθε μοντέλου
- Είναι σε θέση να ελέγξει εάν κάποιος παραβιάζει τα όρια ταχύτητας
- Θα μπορεί να στείλει video στις Αρχές αλλά δεν έχει πάρει έγκριση
Θα κατεβάζατε την εφαρμογή αυτή; Θεωρείτε πως όσοι θα καταγράφουν τους παραβάτες θα είναι ρουφιάνοι ή ρίχνετε το φταίξιμο σε όσους, στο κάτω-κάτω παραβιάζουν το νόμο και «τρέχουν» σαν τρελοί;

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Citroen