Νέα ισχυρότερη Alpine A110S

15.759 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Επίσημο ντεμπούτο για την κορυφαία έκδοση της Apline A110 που μαζί με την κατάληξη "S" στην ονομασία της εφοδιάζεται με ισχυρότερο κινητήρα, πιο σφικτή, σπορ ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα. Μάθετε πόσο κοστίζει και πότε θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

Η Alpine προσθέτει τη νέα ισχυρότερη έκδοση Α110S στη γκάμα του γαλλικού sports car, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή πάνω από τις Α110 Pure και Legende. Πρώτη διαφορά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις της A110 ο κινητήρας, καθώς στη συγκεκριμένη έκδοση ο τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος (σ.σ. κεντρομήχανο γαρ)  τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1,8 λτ. αποδίδει 292 άλογα στις 6.400 σ.α.λ. (+40 άλογα) με 320 Nm ροπής από τις 2.000-6.400 σ.α.λ.. Με την αύξηση της ιπποδύναμης, βελτιώνεται και όλη η συνταγή της αναλογίας κιλών ανά ίππο, με τα 4,3 κιλά/ίππο να μας αποχαιρετούν και δίνοντας τη θέση τους στη νέα σχέση των 3,8 κιλών/ίππο. Για τη μετάδοση επιστρατεύεται το ίδιο 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της μάρκας, το οποίο βοηθάται από ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για την καλύτερη διαχείριση της ισχύος.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πιο εκρηκτικές επιδόσεις και ακόμη πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Όσον αφορά στην πρώτη το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,4 δλ., ήτοι 0,1 δλ. ταχύτερο από τις "απλές" Α110, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 260 χλμ./ώρα. Έπειτα, για το κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, εμπλέκεται και η ανάρτηση, εκεί που η Α110S κερδίζει το παιχνίδι έναντι των "αδελφών" της, καθώς έχει στη φαρέτρα της μια νέα πιο σπορ σύνθεση με 50% πιο σφικτά ελατήρια και αμορτισέρ που μειώνουν την απόσταση της από το έδαφος κατά 4 χλστ.. Επιπλέον, οι αντιστρεπτικές υπόσχονται 100% μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, ενώ βελτιστοποιήσεις έχουν γίνει σύμφωνα με τη μάρκα και στο σύστημα ελέγχου ευστάθειας και ειδικότερα στο πιο sport οδηγικό προφίλ "Track" για μεγαλύτερη ακρίβεια. Να πούμε επίσης πως η Α110S έχει στάνταρ τα μεγαλύτερα τετραπίστονα φρένα της Brembo με δίσκους 320 χλστ. που προσφέρονται προαιρετικά στις άλλες 2 εκδόσεις. 
 

Έτσι, έχουμε ένα "πολεμικό" σύνολο που πηγαίνει πιο γρήγορα, στρίβει καλύτερα, φρενάρει πιο δυνατά, όμως τι μας μένει για να ολοκληρωθεί; Η εμφάνιση! Εκει η αθλητική Γαλλίδα δέχεται μερικές πινελίες για να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη γκάμα. Η πίσω κολόνα διακοσμείται με μία "σημαία" με ανθρακονήματα και ένα πορτοκαλί μέρος, πορτοκαλί δαγκάνες στα φρένα, 18άρες ζάντες με σκούρο φινίρισμα, ενώ προαιρετικά υπάρχει επιλογή για ανθρακονημάτινη οροφή και γκρι ματ χρώμα. Στο εσωτερικό, συνταντούμε την ίδια "σημαία", πορτοκαλί ραφές στα επενδεδυμένα με σουέντ μπάκετ καθίσματα της Sabelt, τα οποία σημειωτέον ζυγίζουν μόλις 13,1 κιλά, ηχοσύστημα Focal, πεντάλ αλουμινίου κ.α.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως, η νέα Alpine A110S είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη με τιμές που ξεκινούν από 66.500 ευρώ, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αντιπροσωπείες τον ερχόμενο Οκτώβριο.

NEO PROACE
NISSAN