Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα μπαταρία δεν «γερνάει» ακόμα και μετά από 482.000 χιλιόμετρα!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα μπαταρία δεν «γερνάει» ακόμα και μετά από 482.000 χιλιόμετρα!

3.205 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Η VW δοκίμασε τη νέα μπαταρία στερεάς κατάστασης της QuantumScape.
- Κρατάει πάνω από 95% της χωρητικότητας μετά από 482.000 χιλιόμετρα.
- Ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών απ' ότι αναμένονταν.
- «Δεν γερνάει η μπαταρία» λέει ο επικεφαλής της εταιρείας που τη δοκίμασε.

Η VW δοκίμασε τη νέα μπαταρία στερεάς κατάστασης της QuantumScape

Μία νέα μπαταρία στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε η εταιρεία QuantumScape, η οποία ισχυρίζεται πως διατηρεί τη χωρητικότητα της στο 95% μετά από 480.000+ χιλιόμετρα. Η Volkswagen δοκίμασε πρόσφατα τη μπαταρία λιθίου στερεάς κατάστασης της QuantumScape και διαπίστωσε ότι η μπαταρία «πρακτικά δεν γερνάει».

Κρατάει πάνω από 95% της χωρητικότητας μετά από 482.000 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με την εταιρεία μπαταριών, κατά τη διάρκεια της δοκιμής της από τη Volkswagen, υποβλήθηκε σε περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης, διατηρώντας όπως προαναφέραμε περισσότερο από το 95% της χωρητικότητάς της. Μάλιστα, η QuantumScape είπε πως η επίδοση της μπαταρίας αυτή ισοδυναμεί με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει περισσότερα από 482.803 χιλιόμετρα, χωρίς καμία αξιοσημείωτη απώλεια στην αυτονομία.

Ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών απ' ότι αναμένονταν

Ο στόχος της QuantumScape είναι η μπαταρία της να πετύχει τη διατήρηση του 80% της χωρητικότητάς της μετά από 800 κύκλους φόρτισης. Ωστόσο σημειώνει πως τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιεί είναι περισσότερο ενθαρρυντικά. Παράλληλα η QuantumScape είπε ότι μετά από μήνες δοκιμών που διεξήχθησαν από τα εργαστήρια PowerCo της Volkswagen, επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά ότι οι μπαταρίες λιθίου στερεάς κατάστασης, θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου και άλλες νέες μπαταρίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Επίσης σημείωσε ότι τα αποτελέσματα ξεπερνούν κατά πολύ το βιομηχανικό πρότυπο που κάνει λόγο για 700 κύκλους φόρτισης διατηρώντας παράλληλα το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

«Δεν γερνάει η μπαταρία» λέει ο επικεφαλής της εταιρείας που τη δοκίμασε

Τέλος, δηλώσεις για τη νέα μπαταρία που δοκιμάζεται έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της PowerCo, Frank Blome τονίζοντας: «Αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέλιξης θα έχουμε πιθανότατα μία μπαταρία που επιτρέπει μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να φορτιστεί εξαιρετικά γρήγορα και πρακτικά δεν γερνάει».

Toyota
PEUGEOT