Τι γίνεται με τα SUV; Θα χάσουν κάθε ίχνος σχέσης που είχαν με τα εκτός δρόμου οχήματα από τα οποία προέρχονται; Γιατί πολλοί κατασκευαστές σε κάθε γενιά τα κάνουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο με αυτοκίνητα και λιγότερο με SUV;
Το νέο Kuga είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στροφή στην κατηγορία. Η Ford μετά από δύο γενιές με έντονα σκληροτράχηλη σχεδίαση, σημαντικές ακμές, κάθετες γραμμές και έντονες γωνίες, λανσάρει ένα νέο Kuga που με πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς πως είναι ένα υπερυψωμένο στέισον βάγκον.
Όμως το νέο Kuga δεν είναι τυχαίο. Η Ford κάνει αυτή τη στροφή γιατί η τάση στην κατηγορία είναι η σπορ σχεδίαση. Και για να είσαι σπορ πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι το νέο Kuga είναι πολύ πιο φαρδύ, μακρύ και με μεγαλύτερο μεταξόνιο από πριν. Το αυτοκίνητο έχει σημαντικά χαμηλότερο προφίλ, παρά το ύψος από το έδαφος, και κάνει χρήση στιλιστικών στοιχείων που προέρχονται από τα σπορ σεντάν και σούπερσπορ μοντέλα.
Ο Γιώργος Σαριδάκης, ο επικεφαλής ευρωπαϊκής σχεδίασης της Ford, μιλώντας για το νέο Kuga, ξεχώρισε πως χάνοντας το τετράγωνο σχήμα «κουτιού», ένα SUV δείχνει λιγότερη έμφαση στην απλή πρακτικότητα, και επιτρέπει στο συναίσθημα να βγει μπροστά. Σε πιο σαφείς όρους, εξήγησε πως με το μεγαλύτερο φάρδος, το νέο Kuga μπορεί να έχει πιο τονισμένες και οριζόντιες επιφάνειες στους θόλους των τροχών, που παραπέμπουν αμέσως σε σπορ αυτοκίνητο. Αν θες αυτές οι λεπτομέρειες να φαίνονται, τότε τις κατεβάζεις στο ύψος των ματιών, και έτσι το προφίλ χαμηλώνει.
Για τον κ. Σαριδάκη, το νέο Kuga ξεκινάει μια νέα εποχή στα SUV αφήνοντας τη σχεδιαστική γλώσσα να πάρει τον πρώτο ρόλο. Την ίδια στιγμή, το νέο Kuga αφήνει χώρο στη γκάμα για ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Πως θα είναι αυτό το μοντέλο όμως δεν ξέρει κανείς.
Στο Kuga τώρα, οι νέες διαστάσεις επιτρέπουν νέες τεχνολογίες. Το πάτωμα σηκώνει υβριδικά σύνολα, ενώ η δυναμική που υπόσχεται το νέο σχήμα, ανοίγει την όρεξη για μία έκδοση ST με έμφαση στην οδική συμπεριφορά. Τα SUV φαίνεται πως θα είναι το νέο πεδίο κόντρας των GTI, και η Ford θέλει ένα καλό κομμάτι αυτής της πίτας.
Εσείς όμως πως το βλέπετε το νέο Kuga; Είναι η κατεύθυνση της Ford αυτό που θέλετε στα SUV; Σας αρέσει περισσότερο από το παλιό; Ή μήπως θέλετε τα SUV να είναι τετράγωνα και να δείχνουν «εκτός δρόμου»; Τι λέτε;
Ως κάτοχος της 1ης γενιάς Kuga, με τη σχεδίαση Kinetic design, που έχει φτάσει την 10ετία και χρειάζεται αλλαγή δεν θα περάσω καν να δω το νέο Kuga. Ανέκαθεν δεν μου άρεσε η κάκιστη μάσκα-αντιγραφεί Aston Martin(καμιά σχέση της εξαιρετικής Aston Martin) και ειδικά με την νέα σχεδίαση τύπου station ήρθε και συμπλήρωσε την άσχημη εικόνα και την αλλαγή από suv σε ερμαφρόδιτη station κατάσταση. Αντίο Ford!
Ως κάτοχος της 1ης γενιάς Kuga, με τη σχεδίαση Kinetic design, που έχει φτάσει την 10ετία και χρειάζεται αλλαγή δεν θα περάσω καν να δω το νέο Kuga. Ανέκαθεν δεν μου άρεσε η κάκιστη μάσκα-αντιγραφεί Aston Martin(καμιά σχέση της εξαιρετικής Aston Martin) και ειδικά με την νέα σχεδίαση τύπου station ήρθε και συμπλήρωσε την άσχημη εικόνα και την αλλαγή από suv σε ερμαφρόδιτη station κατάσταση. Αντίο Ford!