Νέο Mazda EZ-6: Ηλεκτρικό και Plug-in με έως 1.000 χλμ. αυτονομία

4.236 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Νέο Mazda EZ-6: Ηλεκτρικό και Plug-in με έως 1.000 χλμ. αυτονομία
7 Φωτογραφίες »

- Το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας
- Με μεγάλη γρίλια και δύο οθόνες μέσα στην καμπίνα
- Ηλεκτρικό με αυτονομία στα 600 χλμ. και Plug-in υβριδικό με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ.
- Πιθανή η άφιξη μιας νέας ηλεκτρικής γενιάς του Mazda 6

Το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας

Το νέο EZ-6 θα είναι διαθέσιμο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αλλά και ως Plug-in υβριδικό Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά το επόμενο έτος και θα αποτελέσει το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό παραγωγής της Mazda στην ιστορία.

Με μεγάλη γρίλια και δύο οθόνες μέσα στην καμπίνα

H πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το νέο μοντέλο είναι αυτή του Deepal SL03, μοντέλου της Changan, αποκλειστικού συνεργάτη της Mazda όσον αφορά την αγορά της Κίνας. Σε σχέση με το Deepal, το EZ-6 θα φοράει 19άρες ζάντες, θα διαθέτει μια μεγάλη γρίλια, ενώ πολύ διαφορετικά αι μεγαλύτερα είναι τα πίσω φανάρια. Η καμπίνα θα εξοπλίζεται με μια οθόνη αφής 14.6 ιντσών για το infotainment και έναν πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών.

Ηλεκτρικό με αυτονομία στα 600 χλμ. και Plug-in υβριδικό με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ.

Το μόνο που λέει η εταιρεία για το κινητήριο σύνολο του νέου Mazda είναι πως το ηλεκτρικό θα έχει αυτονομία για 600 χλμ. και το Plug-in υβριδικό για πάνω από 1.000 χλμ. Για τις μπαταρίες του ηλεκτρικού δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημα αλλά πιθανότατα θα έρθει με μπαταρίες 58,9 kWh (αυτονομία έως 530 χλμ.) και 66,8 kWh για αυτονομία έως 610 χλμ. Η Plug-in υβριδική έκδοση πιθανότατα θα συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,5 λτ. με μπαταρίες χωρητικότητας 19 kWh ή 28,4 kWh. 

Πιθανή η άφιξη μιας νέας ηλεκτρικής γενιάς του Mazda 6

Η Changan Mazda έχει ήδη γνωστοποιήσει δύο ακόμη ντεμπούτα εντός του 2024, με τις κωδικές ονομασίες J90A (πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο) και το J90K-REEEV. Επιπρόσθετα, το 2025 θα ακολουθήσουν τα J90K και J90K-REEV. Όσον αφορά την Ευρώπη, η εταιρεία καταχώρησε και το εμπορικό σήμα Mazda 6e, τροφοδοτώντας τις φήμες για μια νέα γενιά του γνωστού σεντάν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα σχετίζεται με το σεντάν που βασίζεται στο Changan ή αν θα είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο προσαρμοσμένο στις δυτικές αγορές, ούτε γνωρίζουμε την ημερομηνία του της πρεμιέρας του.

DEH PASXA
test center